Een nieuwe band

Devon, Canada No Comments 1144

Van Devon, Canada naar Edmonton en terug naar Devon, Canada

We zijn vroeg op want we willen graag om 9 uur bij de BMW staan voor onze nieuwe achterband. Dat lukt met gemak, om 8:45 rijden we het terrein op en parkeren we de motoren. Meteen trekken we ons gereedschap tevoorschijn en halen we alvast beide achterbanden eruit.

Terwijl Sander zijn cardan as een smeerbeurt geeft regel ik de nieuwe achterband. Dat is wel even slikken. De band zelf is al duur maar het omleggen kost hier gewoon 56 dollar! Dat is ongeveer 3 keer zo veel als in Nederland! Na veel wikken en wegen besluiten we dan ook maar 1 band te vervangen, de rest moet het nog maar even volhouden.

Als de banden weer op de motor zitten gaan we door, nadat we bij de supermarkt zijn geweest zie ik een outdoor zaak. Daar kijken we nog even of ze Exped hebben. Wederom is het enkel Thermarest wat ze hebben liggen dus zijn we snel klaar. We keren om en gaan terug naar de motoren.

Omdat we toch niet geheel gerust zijn over de overige 3 banden besluiten we de Canadian Tire eens te raadplegen, wellicht kunnen die een motorband omleggen? Helaas zegt de Canadian Tire echter nee, en ook de banden zaak ertegenover doet enkel auto banden. Dan maar terug naar de camping rijden.

Het heetst van de dag brengen we door liggend op ons picnic bankje. Af en toe kijken we op de kaart om de route naar Alaska te bepalen en dan gaan we weer even zonnen. Sander doet wat kleine dingen aan de motoren tot het genoeg afgekoeld is om de kleppen te stellen. Als dat bij 1 motor gebeurd is vind Sander het ook wel mooi geweest. De andere moet maar een andere keer. Het maagje knort dus laten we maar gaan koken.

Na ons diner springen we maar meteen onder de douche, misschien als we voor de drukte uit gaan dat we wel warm water hebben? Ook deze tactiek blijkt niet te werken, het water is pieslauw. Om weer op te warmen trekken we maar onze motorkleren aan en daarna gaan we op de computer verder met een zoektocht naar de juiste oplossing voor ons banden dillema.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us