Zoektocht naar meer banden

Edmonton, Canada 0 Comments 1127

Van Devon, Canada naar Edmonton, Canada

Vandaag moeten we de camping verlaten. Het 'Long weekend of August' staat voor de deur en de camping was al volgeboekt voor dit weekend. Toen wij de eerste dag bij de BMW dealer Ross ontmoeten heeft hij zijn tuin aangeboden. Zelf is hij helaas niet thuis dus voor de WC moeten we aan de overkant zijn waar een zwembad is maar de tuin staat volledig tot onze beschikking.

Omdat zijn huisgenoot om 10 uur vandaag wil vertrekken voor het weekend zijn wij al vroeg op. Om 9 uur staan we zelfs al voor Ross zijn deur waar Marc (de huisgenoot) opendoet en ons de weg wijst naar de achtertuin. Daar aangekomen zien we een mega poort, daar passen onze motoren makkelijk door, zelfs een trailer met boot zou erdoor kunnen dus ruimte zat. Wij parkeren de motoren op het platje achter en zien een mooi stukje gras en een patio.

Ross en Marc hebben aan alles gedacht, we zijn nog niet afgestapt en we krijgen een briefje, dit is de code van de WiFi, daarna in de rondleiding laat hij zien waar we water kunnen pakken, waar stroom (er liggen zelfs verlengsnoeren bij) en biedt hij een uitleg van de BBQ aan maar we zijn niet van plan hier te BBQen dus dat slaan we maar af.

Terwijl ik de tent opzet start Sander de laptop op. We hebben gisteravond op fora gevraagd naar banden hier en in Alaska en we gaan de antwoorden bekijken. We zien een tweede mail van een shop in Alaska die zegt dat ze geen Heidenau hebben, dat betekent dat in Anchorage ze waarschijnlijk niet te krijgen zijn. We hebben ook een aantal reacties van mensen in Edmonton en we besluiten hier dan toch maar verder te zoeken naar banden. We bellen de andere zaak die ze ons opgegeven hebben maar ook die hebben enkel voor en geen achter. Verder hebben we reactie van Rick, hij kan helpen met monteren, we zijn ten allen tijden welkom in zijn shop.

We besluiten dan toch maar naar de BMW te gaan en daar de andere achterband te kopen, de 2 voorbanden halen we dan bij Alberta Cycles want die zijn veel goedkoper. Bij de BMW aangekomen blijkt echter dat de andere achterband die ze besteld hadden al verkocht is. Nu hebben zij er ook geen meer. We ontmoetten Roy en Ruth die van alles proberen te bedenken, ze bieden zelfs hun Mefo Explorers aan! Ook zeggen ze dat in Whitehorse (1000 km op weg naar Alaska) 2 grote motorzaken zitten. Wij besluiten naar Rick te rijden en daar via internet de zaken in Whitehorse op te zoeken. Ik doe weer een bel rondje maar niemand heeft Heidenau. Wel mogen we ze van de Yamaha bestellen en bij hun laten bezorgen. Dat doen we dan maar meteen, we bestellen en set via Ebay die tussen 5 en 13 augustus geleverd moet worden. Daarna rijden we met Rick naar Alberta om 1 voorband op te pikken. We lopen de zaak in en na een tijdje komt de verkoper terug, het spijt me maar de 2 die ik volgens het systeem heb zijn alle 2 voor met binnenband, en wij willen tubeless. Zonder band keren we weer om om terug te gaan naar onze favoriete motorzaak in Edmonton (sarcastisch), de BMW, we halen daar 1 voorband en vertrekken weer.

Rick helpt ons met het omleggen van de band, eraf lukt Sander in zijn uppie maar om de nieuwe erom te krijgen vergt het wel even 3 man en doorzettingsvermogen.

Toch viel de klus Sander nog wel mee, helemaal als hij bedenkt dat we ons net 56 dollar bespaart hebben!

Rick vindt het duidelijk heel fijn om ons te helpen en geniet van ons gezelschap en verhalen, hij wil ons dan ook meenemen uiteten. Na een kort protest waar hij niets van wil horen stappen we dus ook weer in zijn auto en gaan we naar een family restaurant.

Daar zitten we dan aan een hamburger en een steak. Hij smaakt ons heerlijk we zijn alleen deze overdaad in voedsel niet meer gewend!

Na dit heerlijke diner is het toch tijd om afscheid te nemen van Rick, wij bedanken hem voor alles, laten de andere voorband die nog niet geheel afgesleten is, bij hem achter, zijn wel heel vasthoudend dat we niet willen dat hij betaalt voor die band, en gaan dan weg. We stoppen even bij de supermarkt en ontmoeten daar iemand die als kind vanuit Nederland naar Canada verhuisd is en nog altijd Nederlands spreekt.

Terug in de tuin van Ross openen we de laptop weer en zien we dat we een mail hebben van de zaak waar we de banden besteld hebben. Voor levering in de Yukon is een extra fee vereist van 30 CAD. De banden waren al iets duurder dan bij de BMW en nu zijn ze dus ook nog niet verzonden vandaag. In de mail staat ook meteen dat ze dicht zijn tot dinsdag dus niet verstuurd worden voor die tijd. We cancelen dan maar de bestelling en besluiten toch in Edmonton te wachten tot de BMW weer banden heeft. Met een beetje geluk zijn die er dinsdag en dan kunnen we woensdag weer door.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us