Regen

No Comments 1162

Een dagje Edmonton, Canada

De eerste nacht in Ross zijn tuin hebben we uitstekend geslapen, wat een rust hier! Wel jammer dat het regent en onweert. We draaien ons dus nog maar eens om en slapen nog wat verder. Om 8 uur regent het nog altijd, ik start de laptop op en bekijk het weerbericht, 9:10 wordt het droog staat daar op een site. Nog maar even omdraaien dus. Om 9:10 wordt het inderdaad droog! Wat een stipte voorspelling! We kruipen de tent uit, maken de tafel droog en gaan zitten ontbijten.

Na het ontbijt besluiten we de nieuwe achterband van Sander zijn motor in de mijne te zetten, dan heb ik nu een complete set nieuwe banden en hij een set oude, als we dan door Edmonton gaan rijden gaan we samen op Sanders motor en zou houden we de nieuwe banden nog even nieuw. Onder het wisselen begint het echter weer te regenen. Snel leggen we al het gereedschap in de koffer zodat het droog blijft en schuilen wij onder het afdakje. Een kwartier later kunnen we ons karwei afmaken.

Nu de banden gewisseld zijn gaan we eens het Leisure Center bezoeken, onze WC's. Het ligt om de hoek van Ross zijn huis maar uiteindelijk moeten we een sprintje trekken omdat het weer begint te regenen. Na ons toilet bezoek gaan we dan ook op ons gemak het zwembad bekijken, daarna nog even een krantje bij de receptie lezen en pas als het weer droog is gaan we weer terug naar Ross zijn huis.

Ondertussen is het lunch tijd, wat kan de tijd toch snel gaan terwijl je niet veel doet! We maken pannenkoeken terwijl de lucht steeds blauwer wordt. Het kwik stijgt nu ook in een rap tempo dus alles droogt super snel.

Na de heerlijke lunch van pannenkoeken met suiker en nutella stappen we op Sander zijn motor en gaan we naar een outdoor zaak, we gaan ons maar eens verdiepen in Thermarest matjes want Exped reageert nog niet heel erg snel (ze hebben aangegeven een nieuw matje op te sturen en ons reisplan opgevraagd en sindsdien hebben we niets meer van ze vernomen). Bij de MEC bekijken we de verschillende Thermarest matjes, daarna rijden we door naar het Herritage festival.

Het herritage festival is een festival waar allerlei landen en culturen samen komen en hun cultuur promoten. Ieder land heeft een etenstent en vaak ook iets van souveniers en optredens. Zo kun je hier patatje oorlog en een kroket krijgen en daar heeft Sander wel trek in.

Eerst maar even een optreden van de Aboriginals bewonderen en daarna kopen we een vel met 30 bonnen voor het eten en gaan met een boekje in het gras zitten.
Eerst strepen we alle landen weg waar we nog heen willen, daarna bekijken we wat we willen eten. Helaas zijn mijn favorieten, Yassa (Senegal) en Kedjenou (Ivoorkust) niet te krijgen. De Nederlandse kraam is belachelijk duur dus besluiten we maar te gaan voor een bordje Marrokaans (couscous), een Congolese vlees spies (Kamundele) en een geiten curry van Fiji (daar gaan we toch niet komen). Het is geen overdaad aan eten maar het vult de maag. We hebben nu nog precies een half vel consumptiebonnen over, het festival duurt 3 dagen dus morgen of overmorgen gaan we nog eens.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us