West Edmonton Mall

No Comments 1294

Een dagje Edmonton, Canada

Vandaag gaan we naar de West Edmonton Mall, de eerste dag dat we in Edmonton waren zijn we hier al eventjes geweest maar vandaag gaan we een groot rondje zo zie je alles doen. We stappen samen op Sander zijn motor en rijden erheen. Een parkeerplek is zo gevonden, er zijn er nog zat. En ook binnen is het heerlijk rustig. Het duurt eventjes voor we ontdekken waarom.... her gros gaat pas om 11 uur open en het is nu 10:30. Geen probleem we komen toch niet echt om te shoppen.

Eerst gaan we boven bekijken, als eerste blijken we in de China Corner terecht gekomen te zijn.

Met een supermarkt die enkel chinese spullen verkoopt!

Als we naar de balustrade aan de andere kant gaan zien we onder ons het meer liggen. Herin ligt de replica van Columbus' Santa Maria.

Daarnaast zien we ook de Sea Lions Rock liggen, eens kijken of we vandaag een show van de zeeleeuwen kunnen bekijken.

We slenteren verder en kijken dan uit over Professors Wem Mini Golf Course.

Deze is wel al open en een paar mensen zijn al bezig op een van de 18 banen.

Als we terug lopen naar het meer zien we nog radio grafisch bestuurbare mini Santa Maria's en zien we een van de zeeleeuwen nieuwgierig over het hek turen.

De verzorgers zijn bezig met de bakken met vis klaar te maken en daar heeft deze vriend wel trek in. Wij lopen net boven voor de tribune langs als ze om roepen dat om 12 uur een show is. Het is nu 11:45 en we staan hier op een prima plek, blijven staan dus en afwachten.

Er zijn 3 zeeleeuwen hier en 2 worden gebruikt voor deze voorstelling, de zeeleeuwen doen gymnastiek, glijden over de stoep, ruimen hun basin op en eentje glijdt van de duikplank af om vervolgens naar de bal te springen.

Zes filmpjes en 100 foto's verder is de show afgelopen.
We keren ons om lopen 20 meter en zien dan de glaswand vanaf waar je het waterpark in kan kijken.
Wat een glijbanen, vooral die roze, die maakt bijna een looping! We staan een tijdje door het raam te turen en vergapen ons aan de opties die het park heeft. Daarna keren we om en zijn al bijna vergeten dat we in een shopping mall zijn.

Niet veel verderop is de Atmosphere, een outdoor zaak, open gegaan daar lopen we een rondje doorheen en daar ziet Sander opeens ons Exped matje liggen, maatje 7LW! We vragen de verkoper om er 1 appart te leggen voor ons zodat wij contact op kunnen nemen met Exped. Helaas hebben ze geen Air Seats maar het matje is al heel wat!

Ondertussen is het al lang lunchtijd, en de maag knort, we lopen dus even terug naar de motor om te lunchen. Kunnen we meteen weer even opwarmen want erg warm is het in de mall niet.

Na het eten gaat de rondwandeling verder, de ijshockeybaan is omgetoverd in een arena waar Toyota zijn 2 daagse big sales event 'Toyota on Ice' heeft. Net wat je nodig hebt onder het shoppen, een nieuwe pickup truck!

Enige tijd later komen we een wel heel opmerkelijke shopper tegen.

Een Zuid-Afrikaanse pinguin loopt rustig door het winkel centrum, gevolgd door 2 oppassers, dat uiteraard wel. Hij schijnt nog 17 huisgenoten te hebben en vlak bij de zeeleeuwen te wonen maar wij komen hem toch echt helemaal aan de andere kant (en zelfs op een andere verdieping) tegen.

Als we de Disney winkel tegenkomen moet ik toch echt even binnen kijken. Niet zo een slim plan want het is knuffel uitverkoop, koop er 1 en dan krijg je de 2de voor 1 dollar, heel snel maar even een andere kant op kijken dan die schattige tijgertjes, mickey mouses, nemo's enzovoort.

We sluiten het rondje mall af met nog een bezoek aan Galaxyland. Nou ja, ik dan even, Sander is het lopen moe en wacht op een van de vele banken die ze hebben staan terwijl ik nog een keer alle achtbanen en andere attracties in me opneem.

Zo ontdek ik deze keer dat er ook een kart baan is en een hoge toren waarlangs je omhoog geschoten wordt. Ook ontdek ik dat er niet 2 maar 3 achtbanen zijn.
En kom ik langs de TV's met race spelletjes, je kan een race spel op een Harley doen! De touwbruggen blijven ook lonken, en ik zie dat ik niet de enige 'niet kind' ben, op het parcours staan deze keer ook gewoon volwassenen!
Na een uitgebreid rondje pik ik Sander weer op en verlaten we de mall. Eenmaal terug bij Ross thuis zijn de gieters met water die ik vanochtend gevuld had heerlijk opgewarmd. Tijd voor een douche. Sander gaat op de veranda staan met een gieter en ik beneden op het gras en zie hier een heerlijk warme douche, hoe kregen die Afrikanen het toch altijd voor elkaar dat zij steenkoude bucket showers hadden???

Na onze douche en avondeten sturen we Exped een mail met het goede nieuws dat we ons matje gevonden hebben en of ze contact op kunnen nemen met de winkel daar. Daarna buigen we ons over de route, hoe gaan we vanaf hier naar Alaska rijden en waar gaan we allemaal nog stoppen?

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us