Herritage festival

1 Comments 1966

Een dagje Edmonton, Canada

Oei wat is de lucht grijs! Laten we snel ontbijten voordat het gaat regenen. Gelukkig trekken de grijze wolken van ons weg terwijl we aan onze broodjes zitten, het wordt zelfs een beetje blauw. En dat terwijl de voorspelling was dat het in de ochtend zou regenen.

Na ons ontbijt gaan we naar het Heritage festival terug, we parkeren de motor op dezelfde plek als de vorige keer en lopen weer de 131 treden omlaag het terrein op. Voor ons hoor ik een meneer al tegen zijn zoontje zeggen, hierna moeten we ook weer al die treden omhoog.

Deze keer gaan we meer voor de optredens, uiteraard willen we ook eten maar we gaan eerst eens kijken naar de shows van de verschillende landen. We beginnen bij Ierland.

Jullie mogen wel blij zijn dat er geen geluid bij de foto's zit want 2 meiden zongen er live bij, en dat hadden ze beter niet kunnen doen. Het is dat de dans wel echt goed was dat we zijn blijven kijken.

Als de Ieren klaar zijn met hun show lopen we door naar de Aboriginals, deze keer is het een zeer fleurige indiaan die een hiphop lied zingt met daarbij Indianen dans.

Wij vinden het wel een vreemde combi met hiphop muziek.

We lopen een stuk verder en bezoeken de Eqyptenaren, die hebben een mummie buiten liggen. Daarna komen we weer langs de Nederlanders. Deze keer staat er iemand aan het draaiorgel en wat schetst onze verbazing, dat ding heeft een Nederlands kentekenplaat! Is deze enkel voor het festival overgekomen?

Hierna stuiten we op een groep Koreaanse vrouwen die een waaier dans uitvoeren.

Het is wel heel appart al die culturen zo dicht op elkaar. De muziek van de een loopt soms door de ander heen. En alles staat ook zo door elkaar. Naast de Koreanen staan de Italianen, en de dans die zij opvoeren lijkt ons toch wel erg Noord Italiaans.
Daarna lopen we door de tent van Wales heen en komen dan uit bij de Grieken. Toevallig gaan ook die net aan hun show beginnen, even kijken dus maar weer.
De tijd vliegt zo voorbij, het is al lang weer lunch tijd. We pakken het boekje erbij, zakken neer in de schaduw en verdiepen ons in de vele maaltijden waar we deze keer uit kunnen kiezen. We besluiten te beginnen met een gerecht uit Eritrea, om daar te komen moeten we langs Duitsland.
En langs Rusland.
Daarna wordt ik nog even afgeleid door de Roemeense danseressen.
Maar dan zijn we toch echt aangekomen bij Eritrea. We bestellen een portie beef stew met flatbread en werken dat in de schaduw weg. Best een goed gerecht alleen de verhouding pannenkoek (wij kunnen die spons toch echt geen brood noemen) en vlees is wat scheef maar de smaak ik uitstekend.

We besluiten de rest van de maaltijden iets meer gespreid over de middag te eten, we komen sowieso niet snel ergens met al die optredens. Nu komen we weer langs Equador.

Gevolgd door een geweldig goed optreden van de Ethiopische meiden.
Vooral de kleine meid die later het podium op komt doet ons blijven staan. De presentratrice die er later bij komt jaagt ons wel weer weg maar wat konden die meiden dansen. En tenminste een groep die met een grote glimlach staan te dansen. We hebben al zat strak kijkende figuren gezien vandaag!

Met de plattegrond in de hand lopen we verder, eigenlijk onzinnig want die plattegrond klopt voor geen meter, de enige reden dat we het ding gebruiken is om zeker te zijn dat we geen tent overslaan. We komen nu langs de Scandinaviers en lopen vanaf daar door naar de Arab Heritage, de arabieren geven ook een mooie show en het is er dan ook heel druk.

De volgende die we tegenkomen is een panfluit speler, bij welk land meneer hoort weten we niet, doet er ook niet toe, het liedje 'Let it be' dat hij speelde klonk voortreffelijk.
Ondertussen zijn we wel een beetje rond. We zakken weer in de schaduw op de grond en halen een portie kip met rijst en citroen gras. Ook die smaakt weer uitstekend. Nog 4 bonnen te gaan, die maken we op onderweg naar buiten en halen bij de Arab Heritage een pito met meat, helaas is dit de minste van de maaltijden op dit festival, een turkse pizza zonder beleg, met een blaadje sla, tomaat en een dikke laag knoflooksaus is die toch wel lekkerder!

Terug bij Ross zien we dat, voor het eerst, de canadese importeur van Exped heeft gereageerd. Helaas niet op de laatste mail dat we het matje gevonden hebben maar op een eerdere mail. En dat terwijl juist vandaag een nationale feestdag is. Snel sturen we een mail terug met de gevraagde foto's en waar we op dit moment zijn en wachten in spanning af. Tevergeefs want de rest van de dag horen we niets meer van ze. Wij vermaken ons dan maar in het zonnetje in de tuin van Ross met een boek en de laptop.

1 Comments

04-08-2015 John Wamelink
Nou na deze "mini rondreis door de wereld", kunnen jullie wel weer naar huis! Hoeven jullie ook geen nieuwe banden te scoren! Goede reis verder!

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us