Een nieuw matje en een bril

2 Comments 1501

Een dagje Edmonton, Canada

Voor het mooie weer hoef je deze tijd niet echt in Edmonton te zijn, het regen tikt rustig op het dak van de tent en wij draaien ons dan maar nog even om. Pas als de regen ophoud kruipen wij onze tent uit, om er vervolgens weer snel in terug te duiken omdat de volgende bui over komt.

Als de grijze wolken definitief over zijn getrokken besluiten we een rondje te maken langs de Rainbow Campground, de Walmart, de Mall en de BMW. We beginnen bij de camping en vragen daar wat kamperen kost en of ze plek hebben. Op hun site staat dat AMA en CAA leden 10% korting krijgen, zal dat ook gelden voor de Nederlandse variant? De ANWB? De vrouw van de camping denkt van niet maar ze hebben wel nog een paar plekken, nu eerst maar de overige dingen regelen en dan kunnen we altijd nog besluiten Ross zijn tuin te verruilen voor een echte camping.

Na de supermarkt rijden we door naar de Mall, met ons matje want Exped Canada heeft eindelijk gereageerd, we mogen het matje omruilen! We lopen de Atmosphere binnen en zeggen dat de deal rond is, omdat ze nog van niets weten laat ik hun de email van Exped Canada lezen, de manager schrijft de contact gegevens van de vrouw van Exped over en haalt ons nieuwe matje. De reparatie set en kartonnen band krijgen we niet mee, vooral dat reparatie setje vind ik erg apart want daar heeft de man toch zelf ook niets aan? En wat is dat voor iets dat dat niet bij de omwisseling hoort? Maar goed, ik trek mijn wenkbrouwen op maar zeg er niets van, onze matjes zijn nog nooit lek geweest er ontstaan enkel bulten in. Als ik informeer hoe lang het zou duren als Exped hun een air seat toestuurt (omdat die ook stuk is) krijg ik een norse, we don't do customer orders. Prima meneer vriendelijk bedankt voor het matje en tot ziens dan maar.

Nu we toch in de Mall zijn gaan we meteen naar de opticien, Sander heeft veel last van hoofdpijn en dus wil hij zijn ogen laten meten. Terwijl we zitten te wachten op zijn beurt lees ik de kinderboekjes die er staan, zie hier wat volgens een Canadees kinder boek onder een lunch verstaan wordt.

Ik moet er toch niet aan denken te moeten lunchen met crunchy vegetables maar dat zal dan wel aan mij liggen....

Het resultaat van de meting is dat Sander druppels krijgt en het oordeel -0.75 en -0.5 we denken dat dat hetzelfde is als dat ze in Nederland ook al eens geconstateerd hebben, maar omdat hij nu zo veel hoofdpijn heeft kijken we toch maar naar brillen voor hem.

Omdat het ondertussen al 14 uur is en we niet hoofdpijn willen krijgen door gebrek aan voedsel lunchen we met fastfood, uitgerekend vandaag had ik er niet aan gedacht om onze broodjes en koeltas mee te nemen dus moeten we maar weer ons diner en lunch omdraaien. Na een portie friet met kip zetten we de brillenjacht voort en ontdekken we dat de Mall ook een dinosaurus huisvest!

Ook ontdekken we dat op de onderste etage je behalve naar het waterpark ook op de TV kunt kijken naar hun nieuwste attractie, de Tsunami! Ik moet meteen aan Jesse denken die zo van surfen houdt, zal hij dit iets vinden???
De mensen in dit zwembad kunnen er niet heel veel van, tot groot vermaak voor ons want wij zien spectaculaire valpartijen.

Uiteindelijk vinden we een brillenzaak waar ze binnen 30 minuten glazen op sterkte kunnen maken, en de bril is dan ook nog eens betaalbaar. Sander kiest een montuurtje uit en het half uur maak ik vol met de zoektocht naar een zonnebril op sterkte. Een half uur later is Sander, met gemengde gevoelens, eigenaar van zijn eerste bril.

Ik heb ondertussen 1 zaak gevonden waar ze een zonnebril op sterkte binnen een uur kunnen maken maar die dingen zijn nog best prijzig. We besluiten eerst even aan te kijken of Sander de bril uberhaupt wat vindt, voorlopig hebben we toch nog geen banden dus gaan we nergens heen.

Het is nu wel al weer bijna 18 uur, snel terug naar de tuin van Ross, nu nog verhuizen hebben we geen zin meer in, we zijn uitgeput van de lange dag hollen en stilstaan. We werken onze broodjes weg en doen een paar potjes rummicub, verhuizen, dat komt morgen wel.

2 Comments

05-08-2015 Daan
Typical Alberta weather, sorry... maar het kan morgen prachtig zijn! :-D Dit is inderdaad de slechtste tijd van het jaar qua regen - want Alberta heeft de meeste zon-uren van Canada. Komt weer goed, echt!
05-08-2015 John Wamelink
Misschien is een voorzetzonnebril of zonnebrilklepjes een optie ipv. een zonnebril op sterkte. Het heeft het voordeel dat je niet steeds van bril moet wisselen en het is een goedkopere oplossing. Wel minder fraai maar ja?? Je hebt in ieder geval een mooie bril....dat scheelt!!

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us