Alaska highway

Fort Nelson, Canada No Comments 1131

Van Spirit River, Canada naar Fort Nelson, Canada

We hebben heerlijk geslapen op het nieuwe Exped matje. Uitgerust pakken we dan ook alles in en gaan we weer op pad. Halte 1 wordt Dawson Creek en het wordt een gevalletje net wel met de benzine. In Dawson Creek staat ook de mile 0 van de Alaska Highway. Nu we er toch zijn gaan we die even bekijken. We parkeren bij het visitor center en gaan een rondje lopen. We leren dat op de rotonde waar wij het teken verwacht hadden deze ook stond tot 1964, toen is er een auto tegen aan gereden en heeft het teken kapot gemaakt.

Ze hebben een nieuwe gemaakt en die meteen op een andere plek (in het centrum) neergezet.
Vandaag is het ook feest in Dawson Creek en dat wordt gevierd met een parade. We hadden toen we het dorp in reden al een paar versierde autos ons tegenmoet zien rijden maar terwijl wij rondlopen wordt het steeds drukker met toeschouwers. Tijd om weg te wezen dus.

Vanuit Dawson Creek begint dus de Alaska Highway, wij volgen deze naar Fort Sint Johns. Daar lopen we de Walmart in op zoek naar WD40 maar komen uiteindelijk buiten met een clip-on zonnebril voor Sander. De lucht is blauw en hij mist zijn zonnebril, nooit verwacht dat je die dingen bij de Walmart kon kopen. Als we bij de Canadian Tire de WD40 hebben ingekocht (voor de Dempster Highway) kunnen we weer door.

Pas als we het stadje uit zijn realiseer ik me dat de volgende stad, Fort Nelson 400 km verderop ligt. Dat halen we niet met onze motoren. We stoppen dus ook maar nog een keer in een klein gehucht met een Esso. We gooien de motoren weer vol en worden dan aangesproken door een tegemoet komend stel motorrijders. Verderop hagelt het zeggen ze, we kijken omhoog en zien blauw, we kijken voor ons en zien donker grijze lucht. Hmmm regenkleding meteen maar aantrekken dan?

In ons regenpakje gaan we weer verder en al snel begint het te druppen. De druppels word een hoosbui en binnen mum van tijd is de straat blank. Extra handicap is dat hier om de haverklap het asfalt even op is en er een stuk gravel ligt. Gelukkig is het gravel wel zo hard dat je er gewoon op door kunt rijden.

Met ieder een muziekje op (zo spannend is de weg nog niet) rijden we door de stromende regen verder British Columbia in. Het is hier meer heuvelachtig en af en toe is er een bocht (hoera!!) het weer is wel nog altijd droevig.

Soms is het even droog maar veel vaker zeikt het. We zien mooie lichtflitsen en rijden maar verder en verder.

Het is al weer bijna 18 uur als we Fort Nelson inrijden, wederom gooien we de motoren vol en dan vinden we het wel leuk geweest. Ergens aan een meer wild kamperen terwijl het regent klinkt niet aantrekkelijk, dus kiezen we voor de camping in het dorp. We overwegen nog even een motel maar als we horen dat die 100 dollar + tax kost en de camping 10 kiezen we toch voor de camping.

Snel zetten we de tent neer en dan vlucht Sander naar de wasruimte, daar is het warm en droog, kan zijn kleding vast drogen (zijn regenpak is niet meer waterdicht) terwijl ik in de regen nog snel de laatste haringen de grond in ram en dan de tent ga inrichten.

De rest van de avond blijft het regenen, wij komen het washok dan ook niet meer uit. De kleren drogen er wel lekker maar verder is het een troosteloze bedoeling. Als ik naar de tent loop om de toilettas te halen ontdek ik ook nog eens dat een haring de grond uit is komen drijven en dat de voortent ingeklapt is, hierdoor staat er een zwembad in de voortent. Ik kieper het grondzeil leeg over de rotsbodem waar we op staan en sla snel de haring weer de grond in. Hopelijk varen we vannacht niet weg....

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us