Caribou schapen en bisons

Liard Hotsprings, Canada No Comments 1115

Van Fort Nelson, Canada naar Liard Hotsprings, Canada

Wanneer we wakker worden is het droog. Het is wel nog altijd grijs en grauw maar het regent in ieder geval niet meer. We pakken dan ook snel onze spullen in, ruimen de regenkleding op en gaan op pad.

In de bergen hangen de wolken erg laag. Dit zorgt soms voor slecht zicht en hierdoor hebben we het ook niet echt warm.

Maar we hoeven vandaag maar 300 kilometer dus stoppen om meer aan te trekken daar hebben we niet veel zin in.

Als we de berg keten gepasseerd zijn klaart de lucht wat op, we rijden nu door de bergen, de weg slingert en links en recht zijn leuke stroompjes. Nu enkel nog die beer die een zalm uit de rivier vist.

De beer zien we niet maar eindelijk zien we daar wel onze eerste 2 rendieren van Canada!
Ik weet nog dat we bij de eerste rendieren in Noorwegen toen ook heel wat foto's gemaakt hadden en daarna zag je die beesten in iedere bocht, maar dat mag de pret niet drukken, wij stoppen aan de kant van de weg en fotograferen er lustig op los.

We lunchen in Toad River, erg warm is het nog altijd niet dus we houden alles aan en maken er een soepje bij. Ook tanken we de motoren maar weer af want anders gaan we Watson Lake (de eerst volgende stad) niet halen. Bij iedere tank stop die we nu doen stijgt de benzine prijs en bij deze betalen we het record bedrag van 1.459 per liter! Als de prijs zo doorgaat met stijgen wat zal die dan in Inuvik gaan kosten?

Na de lunch wordt de lucht blauwer en blauwer, echt warm krijgen we het erg niet van maar in ieder geval kan de handvat verwarming uit. Nog maar 120 km te gaan en dan kunnen we in de hot spring duiken, we hebben er zin in!

Onderweg komen we nog een loslopend schaap soort tegen.

Gevolgd door een groepje van een ander soort.
Ondertussen zijn we bij Muncho Lake aanbeland, een kristal helder meer. We schieten zo niet erg op met rijden maar mooi is het zeker.
Vanochtend stond er toen we wegreden ook op het bord dat er een bison gespot was bij Muncho Lake, wij zijn dus extra oplettend. Al vermoeden we dat het dier 4 uur later toch wel van de snelweg af is gegaan. Maar niets is minder waar, net na het bord pas op bison loopt er eentje!
Het is ook nog eens een niet te laten opschrikken exemplaar. Wij rijden er voorbij, stoppen pakken de camera en daar komt hij, sjok sjok sjok voorbij gelopen. Wij rijden weer een stuk door stoppen weer, pakken de cameras er weer bij en sjok sjok daar komt hij weer. Het dier kijkt niet op of om. Een stuk verderop komen we zelfs een hele kudde bisons tegen, met 2 kleintjes erbij. Ook die worden niet warm of koud van onze motoren. Wij kunnen dus weer rustig foto's maken. Als we een stuk verder nog een bison tegen komen rijden we die maar gewoon voorbij.

Het is rond 15 uur als we aankomen bij de hotsprings. Snel zetten we de tent neer en dan kleden we ons om om te gaan baden in de hotsprings.

Het water is inderdaad erg warm zo warm zelfs dat je er maar 20 minuten in mag blijven. Het stinkt wel verschrikkelijk naar zwavel dus na 20 minuten ben je die geur ook wel zat. We zwemmen een tijdje en gaan dan in de zon liggen drogen. Erg jammer dat ze hier geen douche hebben want die geur wil je het lieft toch wel weg wassen.

Als we terugkomen op onze camping plek is daar ondertussen een berenbox bezorgt. Er zitten hier erg veel beren, bij de hotsprings loopt ook een boswachter met een geweer rond en omdat wij geen auto hebben hebben ze ons een box bezorgt waar we onze eten in kunnen opbergen. Na het eten zetten we dan ook meteen maar alles in de grote bak en gaan daarna nog even bij de hotsprings kijken, wie weet dat we tegen zonsondergang nog een eland of beer kunnen spotten.

Het enige wat we tijdens deze wandeling tegenkomen zijn muggen, eenden en Canadese ganzen maar met alle dieren die we vandaag al zijn tegengekomen mogen we niet klagen, de weg naar Alaska is nog lang dus die eland en beer komen we vast nog wel eens tegen.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us