Nog een keer plakken

Big Campbell River, Canada No Comments 1173

Van Big Campbell Creek, Canada naar Big Campbell River, Canada

Zachtjes tikt de regen op het tentdak. Nee he toch geen regen?? Toch kruipen we maar de tent uit en werpen eerst een blik op de band. Nog altijd hard maar ja zolang we niet rijden zal die ook wel goed blijven. We pakken alles in, ontbijten, bedanken Ralf en Kerstin voor de goede zorgen en wensen ook hun een goede reis toe en dan gaan we op pad. Nog iets van 100 km tot Ross River dat moet te doen zijn.

Als we ongeveer 30 kilometer gereden hebben, zien we vlak voor ons een donkere gestalte de weg oversteken. Het is een zwarte beer die ons aan hoort komen en snel de bosjes in duikt. Nu maar hopen dat de band niet uitgerekend nu weer lek gaat. Gelukkig blijft dat ons bespaard. Maar na een kilometer of 60 is het dan toch weer zo ver. De paddestoel is weer uit de band. De eerste hadden we gewoon volgens het boekje zonder lijm gedaan. De tweede hadden we lijm op de buitenkant gesmeerd. Nu bij poging 3 gaan we voor lijm overal op de paddestoel. We hebben nog een 4de alternatief en dat is de worm die Ralf ons gegeven heeft proberen in de band te krijgen. De motor gaat weer op de middenbok, ik pak de beer spray erbij en we gaan weer aan de slag.

Als de lijm droog is stappen we weer op en gaan we weer verder, nog 40 km te gaan tot Ross River dus dat moet te doen zijn.

In Ross River gooien we de motoren weer vol en kijken nog eens naar de band, de plug zit er nog in. Eerst maar even lunchen en dan moeten we nog 60 kilometer gravel. Terwijl wij een broodje staan te eten komt er een andere Duitse jeep aan. Dat moet het stel zijn dat Ralf en Kerstin ook al gezien hebben! We spreken ze aan en jahoor die 2 met de vrachtwagen die hebben ze inderdaad ook ontmoet. We wisselen wat verhalen uit (ook zij zijn sinds april al in Noord Amerika aan het rondreizen en willen naar Zuid Amerika) en nemen dan weer afscheid. Wat leuk om nu toch ook andere reizigers te ontmoeten!

Tot Faro blijft de we gravel en dan zien we eindelijk weer asfalt. De band heeft zich nog altijd goed gehouden dus rijden we nu rustig verder. De stop die we nu maken heeft niets met de band te maken maar meer met de grijze lucht. We trekken onze regenkleding aan en gaan verder. Het asfalt wordt nog een paar keer onderbroken voor wegwerkzaamheden.

De laatste heeft weer een geweldige modderbaan waar wij alle kanten van de weg zien.

Rond een uurtje of 17 komen we aan in Carmacks. We hebben geen zin meer en besluiten hier maar te stoppen. Die keuze wordt nog makkelijker als we de advertentie zien met world's best hamburger. Die gaan we proeven!

Bij de hamburger tent is ook een camping, we zetten de tent neer en gaan dan naar het restaurantje. We gaan voor de cheeseburger, een swiss mushroom burger en een grote friet.

En wat smaakt dat allemaal heerlijk! Met volle magen halen we de laptop erbij en posten eerst maar eens een bericht op Adventure riders met de vraag of we in Dawson onze band kunnen laten plakken. Daarna springen we onder een heerlijke douche om daarna eens goed gebruik te maken van het internet wat ze ons hier aanbieden.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us