Een koud Dawson City

Dawson City, Canada 1 Comments 1110

Van Carmacs, Canada naar Dawson City, Canada

Wederom worden we wakker terwijl het regent. Dat is toch niet zo heel erg fijn regen tijdens het opstaan. Tussen de miezer buien door weten we wel de etensspullen en slaapspullen op te bergen maar dan moeten we toch echt ons regenpak aantrekken en een natte tent inpakken.

Als we de motoren helemaal bepakt hebben is de regenbui wel weer over. Maar onze regenkleding houden we toch lekker aan, is ook meteen een stuk warmer.

Gisteren hebben we in de kantine een boekje gevonden met daarin van een aantal routes die we rijden de bezienswaardigheden bij welke kilometer palen. Dat is erg handig, nu weten we dat we 23 km moeten rijden voor we een mooi uitzichtspunt tegenkomen. Daar stoppen we dan ook om foto's te maken.

Wanneer we weer doorrijden merken we dat het erg koud is vandaag, de handvatverwarming gaat aan en ook al zien we nu zelfs af en toe plukjes blauwe lucht, de regenkleding blijft aan. We moeten vanavond echt toch eens onze icebreaker kleding tevoorschijn halen. En ook meteen onze verwarmde jassen? Skisokken? In ieder geval warmere kleding als nu!

Bij Pelly's Crossing stoppen we even om boodschappen te doen. Omdat de brood selectie erg beperkt is en het koud is besluiten we geen brood maar noodles te kopen. Bij de lunchpauze halen we dan ook onze brander tevoorschijn en koken de noodles. Dat is een lekkere warme opkikker!

Het is nu nog maar 150 km tot Dawson City. De handvatverwarming gaat weer aan en we gaan verder. Voordat we de stad inrijden gaan we eerst langs een autoreparatie zaak. Die had een vrouw ons gisteren aanbevolen voor Sanders band. Bij Endurance aangekomen moeten we een uurtje wachten tot ze tijd hebben. Dat uurtje besteden we nuttig, we ruimen onze regenkleding alvast op en halen het wiel ervast uit.

Ook al heeft de laatste paddestoel het al die tijd goed gedaan en lijkt Sander zijn achterband weer OK toch willen we geen risico nemen op de Dempster Highway. Daarom hebben we besloten de achterband eraf te laten halen en vanuit binnen te laten plakken. Als de man de plug laat zien die hij erin gaat zetten weten we zeker dat dat een goede keuze was. Dat is toch wel een stukje steviger als onze paddestoelen. Als de band eraf ligt vind de man 2 paddestoelen, onze 2 eerste pogingen zijn dus de band in geschoten. Dat is toch erg vreemd want met 2.8 bar zou je dat toch niet verwachten? De derde zit er nog altijd in dus met lijm werkt het wel, goed om te weten voor de volgende lekke band (hopelijk niet al te snel). Een half uurtje later hebben we de achterband geplakt en wel weer terug en zetten wij hem weer in de motor. Totale kosten, 20 dollar, heel iets anders dan de 56 die BMW rekent voor het omleggen van een band.

Bij Endurance spotten we ook nog deze monster kever.

Als Sander er naar toe loopt voor een foto komt de eigenaar er al aan. Hij start de motor van dit monster en een walm stijgt op. Het ding is voor de race aanstaande zondag. Toevallig blijkt dit weekend de jaarlijkse modderrace te zijn. De race houdt in dat je zo ver mogelijk moet zien te komen in een modderbad terhoogte van de wielen. Wij geinen meteen, op de Dempster Highway zeker!

We rijden Dawson City in en slaan bij de supermarkt boodschappen in voor 4 dagen. Het stadje zelf gaan we wel bekijken als we terug komen van de Dempster. Het ziet er allemaal erg Wild-West uit met leuke houten gebouwtjes. Maar omdat het al 18 uur is besluiten we de camera opgeborgen te laten en eerst een camping plek te bemachtigen om onze tent op te zetten en ons avond eten te maken.

Na het eten hebben we nog een hele riedel aan klussen. Morgen wordt het een aardig stuk offroad rijden dus willen we vroeg op pad, dat betekent ook dat we vanavond al de motoren moeten klaarmaken. We controleren het oliepijl, de bandenspanning en spuiten de motoren helemaal onder de WD40, de Dempster heeft namelijk een soort zoute toplaag vergelijkbaar met pekel, erg slecht voor je motor dus. Om de troep er redelijk makkelijk af te krijgen achteraf hebben we vandaag de motoren met een hogedruk reiniger afgespoten en spuiten we ze nu onder de WD40, dan kunnen we na de rit de motoren weer afsproeien met de hogedruk reiniger.

1 Comments

12-08-2015 Regina
Hallo Marianne en Sander< Leuk om jullie zo te kunnen volgen. Ik had aardig wat in te halen met jullie blog te lezen na onze vakantie. Op onze camping was het internet zo waardeloos dit jaar dat wij alleen in de bar of het restaurant konden internetten. Daar blijf je natuurlijk geen uren zitten. Je gaat alleen je e-mails bekijken en dan weer naar de caravan terug. Veilige reis verder en de groetjes van George en Regina en een pootje van Noa

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us