Dawson

No Comments 1127

Een dagje Dawson City, Canada

Midden in de nacht schiet Sander overeind. Mijn bed is lek. Nee he nu niet een lek bed, onze Exped matjes zijn nog nooit stuk gegaan maar we staan hier wel op hout snippers dus het kan zijn. Hij pompt het matje weer op en we slapen verder.

De volgende keer dat we gewekt worden is door de regen. Sander pompt het matje nog eens op en we draaien ons weer om. Uiteindelijk is het 9 uur als we weer wakker zijn en het zonnetje schijnt. Tijd om op te staan!

In de ochtend klooien we wat op de camping. Soms moeten we het tentje in duiken omdat het begint te regenen maar vaker is het lekker droog. Sander leest de blog verhalen, we verdiepen ons in Alaska. Sander prutst wat aan zijn Garmin en hoopt dat zijn verbetering ervoor zorgt dat hij nu wel constant oplaadt en ik ruim nog wat spullen op. Het matje issue lijkt opgelost te zijn. Een stuk vulling zat tussen de uitlaat dop en we vermoeden dat het matje daardoor lucht verloor.

Na de lunch gaan we, op Sanders motor, Dawson verkennen. We parkeren de motor en beginnen met de historische boot op het droge.

Daarna bedenk ik me dat onze waterzak nog op mijn motor op de camping ligt. Gelukkig is dat maar 8 kilometer terug. Terwijl Sander die gaat halen ga ik bij het visitor center internetten. De blog moet bijgewerkt worden en de mail gelezen. Dit alles duurt altijd langer dan je verwacht. Pas een uur later lopen we het visitor center uit om alsnog het rondje dorp te doen.

Met de plattegrond in de hand lopen we een rondje langs de verschillende gebouwen.

Enkel de hoofdstraat is hier geasfalteerd, de rest is allemaal gravel. Dit geeft al een gevoel alsof je teruggestapt bent in de tijd. De voorgevels van alle gebouwen hebben ook een ouderwets uiterlijk gekregen maar vaak is gewoon het hele gebouw oud.
Ook valt het ons op dat hier wel erg veel toch ook leeg staat. Het toerisme floreert toch niet heel goed. Het is dit weekend ook nog festival en volgens een meisje het drukste weekend van het jaar maar alsnog hebben we de straten voor onszelf.

We zigzaggen door het dorp heen, lopen door het parkje.

En staan lange tijd stil bij het huis van de gouverneur.
Daarna lopen we via het dijkje terug nu hebben we leuk uitzicht over het water en over de winkelstraat.
Nog even een bezoek aan de liquor store voor een fles Yukon Permafrost denken we dan. We stappen de winkel binnen maar hoe we ook zoeken, ze hebben geen permafrost. Ook hebben ze geen losse blikken Yukon bier dus stappen we weer met lege handen naar buiten.

Als we net terug willen gaan naar de camping komt de rondvaartboot terug.

We kijken toe hoe het bootje dichterbij komt en besluiten dan het dorp voor gezien te houden. We staan net bij de motor onze helmen op te zetten als het bootje zijn scheepshoorn luidt. Dit is zo luid dat we beide ons rot schrikken en een twee keer zo snelle hartslag hebben.

Terug op de camping beginnen we meteen met koken, het is pas net 17 uur geweest maar we hebben een partij honger! Daarna keren we terug naar de Alaska boekjes, met in de ene hand een boek, en de andere de kaart bedenken we een route door Alaska heen. Morgen gaan we beginnen met de Top of the world highway, we hebben er zin in!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us