Oeps dat gaat niet goed

1 Comments 1119

Een dagje Tok, Alaska

Vandaag gaan we een beetje aan de motoren werken zodat ze klaar zijn voor de rest van Alaksa. We beginnen met Sander zijn motor en rijden hem de werkplaats in. Even kleppen stellen, het luchtfilter schoon maken en het oliepeil controleren en dan zijn we alweer klaar.

Al deze klussen weet Sander binnen een uur te klaren, wat een verschil met de Transalpen!

In de tussentijd stort ik me op de schoonmaak, de helmen worden grondig geboend en ook de motor wordt nog een keer opgepoetst.

Na Sanders motor is de mijn aan de beurt. Sander probeert zijn bougie eruit te draaien maar loopt al meteen tegen een issue aan. De bougie wil er niet uit! Nu gaat dit al een tijdje moeizamer en moeizamer maar nu gaat het zo zwaar dat hij niet meer durft. We gooien er wat kruipolie in en besluiten de motor maar niet meer aan te raken. We gaan op internet hulp vragen voor dit probleem.

De halve middag brengen we zodoende door in de gift shop. We schakelen Nederlandse hulp in en vragen ook op het Adventure rider forum om hulp. Ook zoeken we vast uit wat nieuwe cilinderkoppen kosten maar met een prijskaartje van 841 dollar per kant is dat niet een aanschaf die we meteen doen.

Omdat het in Nederland ondertussen al middernacht is, is er niet veel meer wat we kunnen doen. We rijden terug naar de camping en besluiten de bougie er terug in te draaien. Dan maar geen kleppenstellen. Als de bougie erin zit start ik de motor om te kijken of deze het nog doet. Dat is gelukkig het geval maar als ik de motor weer uit zet begint mijn carborateur weer flink te overstromen. Ook dat nog! Sander haalt het vlotterbakje er weer af, maakt hem schoon en zet hem terug. We zetten de kranen dicht en laten ook dit voor wat het is. De frustratie slaat flink toe en dan heeft klussen toch geen zin. Het ziet er naar uit dat we behalve de koppen opnieuw laten tappen ook de carborateurs moeten reinigen en misschien een aantal onderdelen vervangen. Al met al geen beste dag.

Ondertussen begint het ook nog eens te regenen, we duiken de tent in en zitten daar te bibberen van de kou als Dan aan komt rijden. Hij rijdt een Kawasaki KLR en is in zijn uppie onderweg vanuit Vancouver. Hij brengt weer wat vrolijkheid in de brouwerij en we gaan met zijn drieen rond het kampvuur zitten onder de parachute. Hier is het droog en met een vuurtje erbij is de temperatuur ook een stuk aangenamer. De avond is heel gezellig, we eten met zijn drieen en lachen om Dan zijn Nederlandse uitspraken (beide grootouders zijn Nederlands).

Later komt er ook nog een auto aan met daarin twee Kroatische dames. Een van hun komt ook bij het kampvuur zitten en we hebben nog meer reisverhalen om uit te wisselen.

Het feestje wordt lichtelijk verstoord door 2 BMW motorrijders, het zijn 2 oudere mannen en een van hun komt bij het vuur staan. Hij vindt alles maar niets. De sauna is geen echte sauna en zijn kleren zijn nat. Iedereen negeert de man een beetje en gelukkig is hij al snel weer weg.

We nemen 's-avonds weer een sauna bezoek. Dan vraagt of wij het erg vinden als hij met ons mee gaat. Wij vinden het prima maar waarschuwen hem dat wij wel naakt in de sauna gaan omdat we daar ook douchen. Net als de man gisteren trekt ook Dan een raar gezicht en zegt dan dat hij wel na ons gaat. Wij moeten hierom lachen en vragen ons af waarom hun het zo vreemd vinden om naakt in de sauna te gaan, dat is in Nederland toch normaal?! In Kroatie ook zegt de andere vrouw. Nou zegt Dan in Canada dus niet, daar ga je in je zwembroek naar de sauna. Dat verklaart dus zijn rare gezicht en ook die van de Amerikaan gisteren.

1 Comments

20-08-2015 Annemiek en Jan Joore
Zijn daar wel preuts , zo leuk om op de hoogte te blijven van jullie belevenissen lieve gr Xxx

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us