Koude misere

No Comments 1167

Een dagje Tok, Alaska

Het regent, het regent en wij draaien ons nog eens om! Tot het om 8 uur eindelijk droog is en we de tent uitkruipen. Het is net lang droog genoeg om je kleren aan te doen en naar de WC te rennen en dan begint het weer. Maar nu ik eruit ben ga ik toch niet terug de tent in. Eerst eens een foto te maken van Dan zijn kamp.

Hij slaapt in een hangmat en hij zegt dat het best OK is omdat je niet echt in een bocht ligt. Nou als ik die slaapzak zo bekijk ligt hij er toch aardig als een banaan in!

Daarna maak ik een praatje met de 2 fietsers die gisteren laat zijn aangekomen. Het blijkt een Pools stel te zijn wat in 2010 vanuit Turkije is vertrokken. Ook zij hebben Afrika van noord naar zuid doorgefietst en zijn daarna naar Argentinie gegaan en vanuit daar aan komen fietsen. Nu rest de laatste etape in Alaska tot ze naar Australie vliegen en vanuit daar via Nieuw Zeeland, Japan en Zuid Korea naar Mongolie fietsen, dan willen ze door China naar zuid oost Azie en dan moeten ze toch echt richting huis. Een flinke fietstocht maken ze dus en ze nemen duidelijk de tijd want als dit stuk al 5 jaar geduurd heeft moet de rest van de trip toch ook nog zoiets gaan kosten.

Als het een beetje droog is springen we op de motor en gaan we naar het dorp. We controleren de email, lezen de reacties op het ADV forum en googlen naar de bedrijven die Vanessa (eigenaresse van de camping) ons gisteren heeft doorgegeven. Omdat het buiten miezert, regent, waait en koud is nemen we uitgebreid de tijd. We gaan enkel naar buiten om te lunchen, steken de straat over om boodschappen te doen en gaan dan weer in het visitor center zitten. De twee fietsers blijven ook lang rondhangen bij het visitor center, ook zij hebben niet heel veel trek in weer een regenachtige dag.

Rond een uur of 15 kunnen we niets meer bedenken wat we op de computer kunnen doen en gaan we terug naar de camping. We lopen eens een rondje over het terrein, eigenlijk op zoek naar brandhout maar we kijken ook even bij de andere creaties die Vanessa heeft omgetoverd naar slaapplek of nog mee bezig is. Vooral de schoolbus vinden we leuk.

Ook komt er nog een andere KLR langsrijden, wederom een vreemde man stopt bij ons en vraagt of wij de 2 zijn met de bougie problemen. Hij heeft een bericht van Jack (een van de mannen die op het forum heeft gereageerd).Hij heeft niet de juiste maat helicoil voor ons. Wij bedanken de man voor het bericht en dan gaat hij weer verder. Te koud in Alaska vindt hij, hij wil naar het zuiden. We moeten hem wel een beetje gelijk geven. Maarja wij willen Alaska nog zien en gaan maar op zoek naar een beetje brandhout zodat we er vanavond in ieder geval weer warmpjes bij zitten.

Na de hout zoektocht gaan we nog een hoefijzer werpen. We willen dat doen tot de eerste het hoefijzer rond de paal gooit maar een kwartier later is dat nog niet gelukt en zijn onze handen koud van het metaal. Tijd om weer iets anders te gaan doen.

Rond een uurtje of 18 is het tijd om een vuurtje op te stoken voor ons varkensvlees en Dan zijn pizza. Omdat het nogal winderig is hebben de mannen moeite het vuur goed op te stoken.

Maar de aanhouder wint en een half uur later zitten wij vrolijk te roosteren terwijl Dan zijn pizza bakt. Of moeten we zeggen terwijl Dan zijn pizza cremeert?
Hij heeft de pizza in aluminium folie ingepakt en in het vuur gelegd, een veel te heet vuur daarvoor want als hij de folie van zijn zwart geblakerde pizza trekt is er geen beleg meer te bekennen. Na een halve zwarte pizza heeft hij nog 2 rauwe stukken, die bakken we in onze koekenpan en we geven iets van ons overheerlijke BBQ vlees aan Dan, eerlijk zullen we alles delen (nou ja wij wel iets meer dan hij). Het hele pizza avontuur zorgt wel voor de nodige hilariteit en we hebben dan ook de grootste lol met zijn drieen. Dan besluit dan ook morgen met ons mee naar Fairbanks te rijden, als we maar niet weer met zo een briljant plan komen als pizza bakken.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us