De kerstman en de eland

Fairbanks, Alaska 0 Comments 1685

Van Tok, Alaska naar Fairbanks, Alaska

Vandaag is het beduidend beter weer dan gisteren. Het is zowaar droog! We pakken al onze spullen in en staan klaar voor vertrek. Dan is ook klaar en wij bewonderen zijn stapel. Wat lijken wij toch weinig bij ons te hebben vergeleken met de berg met zooi die bij hem erop ligt. We spreken af dat Sander voorop gaat en ik achterop, als Dan dan wil stoppen kan ik dat weer aan Sander doorgeven. Zo gezegd, zo gedaan en ons karavaan van nu 3 zet zich in beweging.

We rijden van Tok eerst naar Delta Junction, daar moet Dan tanken en willen wij het einde van de Alaska Highway bewonden. Daar aangekomen moeten wij allen ook even ontdooien. Maar vooral toch Dan die in een warm Vancouver besloten had dat de wintervoering van zijn jas niet mee hoefde. Ook heeft hij geen Gerbing en geen handvatverwarming. Vandaag heeft hij het dus heel koud. Om op te warmen rijden we naar het visitorcenter, ik loop naar binnen om te kijken of ze een echte goede zijn met gratis koffie, dat is zo dus 5 minuten later staan we alle drie met een dampende kop in onze verkleumde handen. De vrouw van de visitor center vertelt ons dat het vandaag ook soepdag is. Het museum ertegenover serveert soep op donatie basis dat klinkt ons als muziek in de oren. Het toeval wil dat het ook nog eens 12 uur is. We drinken dus onze koffie en thee op en gaan dan naar het museum.

In het museum worden we warm onthaald, toeristen die hadden ze niet verwacht en helemaal geen 3 verkleumde motorrijders. We krijgen een plekje aan de tafel met de soep kokinnen en krijgen een bord als dienblad zodat we meerdere soepjes kunnen proeven.

We proeven de Caribou (rendier) soep, de courgette soep, italiaanse tomaten soep, italiaanse stoof soep en de tortilla soep. Sander is daarna opgewarmd genoeg en durft het aan een ijsje als toetje te nemen. Dan en ik houden het maar enkel bij de soep, wij willen geen warmte verloren laten gaan aan een ijsje.

Na deze heerlijke warme lunch kunnen we weer verder. Dan trekt zijn regenjas aan voor extra warmte en Sander en ik sluiten onze Gerbing aan. North Pole here we come! Voor we North Pole bereiken moeten we echter weer stoppen. Een eland staat in het water.

Deze keer loopt het dier niet weg en kunnen we rustig foto's maken. Dat valt nog niet mee want hij staat toch nog aardig ver weg.

Eenmaal aangekomen in North Pole rijden we meteen naar de attractie van het dorp, het huis van de kerstman.

Het huis staat vol met speelgoed, kleding, kerstversiering en uiteraard kerstbomen. We lopen een uitgebreid rondje maar stappen dan toch weer met lege handen naar buiten. Ook buiten is het een en al kerstsfeer. De muren van het gebouw zijn beschilderd, er staat een kerstman en rendieren in de tuin en er is zelfs invalide-kerstman-parkeerplaatsen.
Ook staan in het dorp lantaarnpalen in de kleur en vorm van zuurstokken.

Na North Pole is het nog maar 26 km tot Fairbanks, we stappen weer op de motor en rijden door naar de camping die we hebben uitgekozen. We vinden 2 plekken vlak bij elkaar en terwijl Dan zijn hangmat inricht gaan wij, nadat we snel de tent hebben neergezet, naar de BMW dealer voor mijn motor.

Bij de BMW worden we allervriendelijkst begroet (NOT, eerste reactie is ik heb geen tijd) als er eindelijk iemand ons verhaal wil aanhoren is het antwoord. Wij doen geen motoren van voor 2000. En als we die van jullie al deden dan hebben we geen onderdelen. En een helicoil plaatsen dat doen we al zeker niet, dan moet je gewoon een nieuw motorblok kopen. Ze verwijzen ons door naar de BMW in Anchorage, die zou ons wel kunnen helpen.

Na deze kansloze missie rijden we door naar een andere zaak die CJ (vriend van Vanessa van de Thompson Eagle Claw Campground) ons had aanbevolen. De man daar is wel bereid ons te helpen maar zegt dat we morgen onze mail in de gaten moeten houden want hij moet dan wel eerst aan de juiste pakkingen kunnen komen om daarna de cilinderkop weer terug te kunnen zetten. We wisselen email adressen uit en willen net weer op de motor stappen als Sander constateert dat de laadkabel van zijn Garmin stuk is, en wel in die mate dat die niet meer te repareren is. De laadpin is afgebroken. Vanavond dus ook maar eens rondstruinen op internet waar we een nieuwe kabel kunnen kopen.

Terug op de camping maken we ons avond eten, Dan schuift met zijn blik chilli bij ons aan. Daarna duiken we het warme washok in om een avond rond te struinen op internet.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us