Bergen

Girdwood, Alaska No Comments 1061

Van Cantwell, Alaska naar Girdwood, Alaska

We weten het zeker, vannacht heeft het gevroren! Dat moet haast wel want we hebben het heel koud. Het is dan ook erg moeilijk om de slaapzak uit te komen ook al schijnt het zonnetje op ons tentje. Als we dan toch eindelijk opgestaan zijn en op weg zijn zien we al snel de berg waar het Denali national park om draait, Mount McKinley. Letterlijk betekent Denali de grote heb ik gelezen en groot dat is deze berg zeker. Een eenzame witte reus staat tussen de grijze en bruine bergen.

Een uur later zijn we 50 km verder en evenzoveel foto's we zoeken naar de beste spot om de berg op de foto te zetten en stoppen dus om de haverklap. We schieten zo voor geen meter op maar mooi dat is het hier zeker wel!

Als we dan eindelijk besluiten genoeg foto's van de berg te hebben komen we uiteraard op een nog betere plek om een foto te maken. Dus 2 minuten later.

Tot nu toe hebben we onze jas nog niet aangesloten, het zonnetje schijnt en echt hard rijden doen we niet. Bij onze lunchpauze trekken we zelfs onze jas uit omdat het gewoon aangenaam is in de zon. Toch trekken we erna weer alles aan, gisteren hebben we al de 'fout' gemaakt om onze gerbing jassen op te bergen, al rijdend is het toch best fris dus vandaag laten we de jas aan.

We stoppen even in Anchorage om daar verder te zoeken naar de garmin kabel voor Sander zijn garmin. Ondertussen heeft het apparaat een nieuwe feature, als hij de garmin in mijn houder zet om op te laden wil het apparaat niet meer aan. We snappen er niets van maar negeren dit probleem verder maar even. In Anchorage worden we wederom van het kastje naar de muur gestuurd aan na 2 winkels met een nee geven we de zoektocht op. We bestellen de kabel en houder wel online.

We rijden door richting het zuiden omdat we geen zin hebben in Anchorage te overnachten. De weg loopt langs de kust, aan de ene kant hebben we een half droge baai (het is duidelijk eb) en aan de andere kant bergen. Weer genoeg moois om naar te kijken dus en dus stoppen we ook weer om de haverklap voor foto's.

Uiteindelijk stoppen we in Girdwood, een plaatsje met uitzicht op een gletsjer en de toegangspoort naar Alaska's meest populaire ski resort. We vinden een kleine camping midden in het dorp.
In de shelter maken we eerst ons avondeten en daarna zetten we onze tent op op de eerste plek die we zien. Het lijkt erop dat we weer eens de enige zijn op de camping. Als we de computer aanzetten blijkt midden in het dorp een voordeel te hebben, we kunnen op het internet van de bibliotheek vanaf onze shelter. Wat een luxe is dit!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us