Vulkanen gletsjers en meren

Seward, Alaska No Comments 1102

Van Homer, Alaska naar Seward, Alaska

Alweer een blauwe lucht wat een geluk hebben we toch. En vanaf onze camping heb je ook nog eens mooi uitzicht over de spit.

We maken rustig ons ontbijtje en dan komt Ian nog even langs. Een andere motorrijder die gisteren aangekomen is op deze camping. Hij vertelt ons over de gletsjer bij Seward, die moet geweldig mooi zijn en het mooiste van alles er is een gratis camping en de toegang is gratis tot de gletsjer. Dat klinkt goed dus wij zetten koers richting Seward.

We besluiten meteen om eerst te stoppen bij Soldotna om te kunnen internetten. De weg hiernaartoe is dezelfde als die we gisteren hadden, deze keer weten we dus wat we onderweg gaan tegenkomen.

Het is lunchtijd als we bij Soldotna aankomen, we rijden het terrein op van een grote supermarkt en zien daar picnictafels. Dat komt goed uit, we parkeren de motoren en gaan rustig in het zonnetje zitten lunchen. Daarna lopen we met ons mobiel de winkel in en ontdekken een wifi netwerk. De Fred Meijer heeft alles wat we wensen. We halen de laptop erbij en gaan op het bankje zitten om onderdelen te zoeken voor de motoren. We maken een wensenlijstje aan onderdelen die we nodig hebben en inventariseren alvast wat we waar kunnen krijgen. Op advies van Rick contacteren we een bedrijf in Vancouver dat gespecialiseerd is in oude BMW's, eens kijken wat die op voorraad hebben. Daarna pakken we de laptop weer in en verlaten we de supermarkt, tijd om verder te gaan!

Bij Coopers Landing wil ik weer stoppen om foto's te maken, daar hadden ze een mooie blauwe rivier zag ik op de heenweg met daarin een heleboel mannetjes die tot hun heupen in het water stonden om te vissen.

Het water is nog net zo blauw maar de mannetjes die vissen op zondag blijkbaar niet.

Pas voorbij Coopers Landing moeten we een afslag nemen naar Seward, nu komen we op nieuw terrein. Seward ligt niet heel veel verder dus we rijden in 1 ruk door naar de gletsjer camping. Die ligt nog geen kilometer van de gletsjer zelf. We rijden het terrein op maar ontdekken dat alle plekken al bezet zijn. We zijn te laat. We besluiten dan maar eten te maken in de shelter dan kunnen we erna de gletsjer bezoeken en dan ergens anders een camping zoeken. Zodoende zitten we stipt om 17 uur aan onze burritos. Gelukkig rammelde onze magen toch al en is dit vroege eten niet zo een straf.

Met volle magen rijden we de kilometer verder en beginnen aan de wandeling. De lucht is nog altijd redelijk blauw en het is best warm. Al snel blijkt te warm voor een icebreaker, een shirt, een gerbin jas, een protectievest en een motorjas. Zwetend en zwoegend werken we ons een weg naar de gletsjer view point.

Best mooi maar nu we er toch zijn willen we doorlopen naar de gletsjer edge. We zwoegen en zweten dus nog even verder tot we niet dichterbij kunnen komen.
Nu we toch bezig zijn kunnen we net zo goed ook nog even naar de gletsjer outflow lopen, we keren weer om en ontdekken bij de rivier hele stukken ijs. Dat is nog eens verkoelend!

Terug bij de motoren besluiten we naar Seward zelf door te rijden, we stoppen eerst bij het tankstation en gaan dan op zoek naar de gemeentecamping. Van het eerste veldje worden we niet heel vrolijk maar dan ontdekken we nog een tweede tent veldje die minder benauwend aandoet. We zetten de tent neer met uitzicht op een reusachtig speelparadijs. Quinten zal dit prachtig vinden! Er zijn diverse glijbanen allerlei klimrekken, een wildwest dorp, hondenslee en een xylofoon.

Ik loop ook nog even naar de rivier waar we langs staan, ook dit uitzicht is niet verkeerd met sneeuw en bergen.
Het enige iets minder fraaie is de wind, die is best fors. Sander komt nog een Fransoos tegen die hem vertelt dat hij al 2 dagen niet heeft kunnen slapen omdat het hier zo hard waait. We hopen maar dat het vannacht een beetje meevalt.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us