De schade lijkt beperkt

Palmer, Alaska 1 Comments 1118

Van Seward, Alaska naar Palmer, Alaska

We slaan onze ogen op en bewegen eerst voorzichtig onze benen. Dat valt mee we voelen niet echt iets! Ik kom voorzichtig overeind en kruip de tent uit. Ook dat gaat zonder kleerscheuren. Als ik omhoog kijk moet ik wel constateren dat het flink bewolkt is. Het heeft vannacht ook geregend. Hebben wij een mazzel dat we gisteren zo mooi weer hadden tijdens de klim! Ook Sander kruipt de tent uit en komt overeind. Wat stramme kuiten en ligt verzuurde bovenbenen, maar lang niet slecht constateert ook hij.

We pakken de boel weer in en besluiten unaniem, het wordt geen lange rit vandaag en het wordt een camping met gratis douches, internet en stroom. En ook gaan we alle kleren wassen want die lucht is niet fraai. Omdat we beide niet heel veel zin hebben om in Anchorage te gaan slapen kiezen we voor Palmer, dat ligt net iets verder maar heeft volgens zeggen ook alles.

Tot aan Anchorage kennen we de weg wel al, er is maar 1 weg dus onderweg naar Seward en Homer hebben we deze al gereden. We zien wederom geen walvis want het lijkt wel weer eb te zijn. Toch is de kustlijn met die bergen nog altijd een mooi gezicht.

We stoppen wel weer even in Anchorage om avondeten en ontbijt in te slaan. Helaas bij deze Fred Meijer geen picnic tafels dus moeten we staant bij onze motoren ons brood wegwerken. Ondertussen is de spierpijn wel komen opzetten. Het stoppen met de motor is weer een pijnlijke aangelegenheid, afstappen is bijna onmogelijk en gaan verzitten lukt enkel als we met een hand op ons zadel steunen. Dat wordt morgen echt een groot feest!

In Palmer stoppen we bij het visitor center om informatie in te winnen over de campings. We krijgen een folder van een goedkope camping en een wat duurdere. We bekijken de folders en zoeken even op internet en dan is de keus gemaakt, de wat duurdere daar gaan we heen. We hijsen ons weer op de motor en rijden nog 5 kilometer verder. We mogen op een RV plek gaan staan zegt de man, wel helaas enkel de achterste rij dus we moeten een stukje lopen naar de WC's. Sander springt snel onder de douche maar ik wil graag een lange douche nemen en besluit dus te wachten tot de wasmachine klaar is en mijn handdoek weer droog is. Als Sander klaar is met douchen gaat dan ook de hele lading de wasmachine in. Die is weer, zoals altijd in Amerika, binnen een half uur klaar. Ik trek de trommel open en constateer dat alles misschien schoon ruikt maar onder de vlekken zit. Ik beklaag me dan ook bij de man van de camping die heel verbaasd is, de wasmachine is pas een maand oud. Ik wil hem laten zien hoe mijn kleren eruit zien maar dat hoeft niet, ik krijg 2 dollar in kwartjes terug en mag nog een poging doen. De tweede keer kiezen we een andere machine uit. Het wasmiddel gaat erin, kleren erop, voor de zekerheid nog wat wasmiddel erover, geld erin en 35 minuten wachten maar weer. De tweede keer is de was gelukkig wel schoon.

Nu komt de kunst van het drogen, het is bewolkt maar het gros van de kleren mag nu eenmaal niet in de droger. Sander heeft ondertussen heel creatief een drietal lijnen gehangen tussen de motoren. En daar hangen we alles overheen.

Als we beginnen aan ons avondeten begint het opeens te druppen. Snel brengen we de was (zo snel als dat gaat met spierpijn) naar de overdekte picnictafels en leggen we het daar neer. Gelukkig zet de regen niet door dus na het eten hangen we alles weer tussen de motoren.

Op de laptop zien we dat we reactie hebben van een motorzaak bij Vancouver. Zij hebben al onze gewenste onderdelen op voorraad! Snel mailen we terug dat we ze komen ophalen, dat scheelt weer een bestelling plaatsen waarvan je maar moet afwachten wanneer het in Edmonton aankomt. Ook hebben we reactie van Garmin dat ze wel willen helpen met onze Garmin issues, helaas blijft het wel nog even bij willen helpen. We sturen ze de gevraagde info op en moeten maar afwachten of ze ergens een nieuwe laadkabel en houder voor Sander zijn Garmin weten op te snorren. Ondertussen heeft ook mijn Garmin laadissues dus we blijven maar even duimen dat die kabel wel heel blijft.

1 Comments

27-08-2015 fred
Sander .....misschien een kappertje opzoeken? Ze weten daar wel wat campers zijn..wat een joekels.. geniet van de verhalen. Mazzel

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us