Kou en nattigheid

Haines Junction, Canada No Comments 1123

Van Tok, Alaska naar Haines Junction, Canada

Het regent voor de verandering weer eens. Ik trek dus maar een sprintje naar de sauna om Sander zijn motorkleding op te halen. Dat is gelukkig wel droog. We ontbijten onder de parachute en daarna splitsen we de taken op. Sander gaat van mijn motor de kleppen stellen terwijl ik de ontbijt boel en de tent opruim. We zijn ongeveer tegelijk klaar dus dat is mooi. Enkel de buitentent staat nog in de regen te wachten tot we die samen kunnen inpakken en dan is het regenkleding aantrekken en op naar Canada!

Ook de bomen laten zien dat het tijd is om te vertrekken.

Het is misschien pas eind augustus hier is het duidelijk volop herfst. Terwijl we de mooie kleuren bewonderen bedenken we ons. Zal dit een mooie zijn om een puzzel van te laten maken?
Met onze Gerbing jassen weer op standje tosti en de handvatverwarming op de hoogste stand zakken we af naar het zuid oosten. De weg voert langs een national park, we denken dan ook meer dan genoeg picnic plekken tegen te komen. Dat valt vies tegen, het is nog goed zoeken en uiteindelijk zijn we dan ook blij als we een bord zien van een state camping. We rijden de camping op en zien een mooie picnic tafel aan het water.
Daar smeren we onze boterham terwijl we ondertussen uitkijken over het water waar een paar eendjes in liggen te dobberen. Een mooi uitzicht maar de wind maakt het niet erg aangenaam.

Net na de lunch rijden we Canada in, ook deze keer komen we zonder controle en zonder de vraag of we eten bij ons hebben de grens over. Nu gaan we een stuk recht naar het zuiden, warmte hier komen we hoor!

Die warmte blijkt helaas een illusie. Het begint te regenen en het blijft regenen. Zelfs met de gerbing en de handvatverwarming hebben we het ijs koud. Met enkel stug doordouwen (en met de wetenschap dat het motel in Destruction Bay 120 dollar kostte) weten we Haines Junction te bereiken. Het waren 300 bijzonder vervelende kilometers in Canada. Speciaal het eerste stuk wegwerkzaamheden. Eerst 2 keer moeten wachten op een pilot car in de regen en dat terwijl de wegwerkzaamheden redelijk rechttoe rechtaan waren en daarna kwam er eentje....

Een motor rijdt ons voorbij, wij rijden eigenlijk met 100 km per uur al te hard maar hij gaat nog harder. Het regent en blijkbaar wil de motorrijder ook snel thuis zijn. Dan opeens zien we hem een stuk verderop stilstaan. Handige harry zegt Sander eerst voorbij knallen en nu stilstaan. En dan houdt het asfalt op.... Het stuk waar we op terecht komen is net bewerkt door een grader, als er daarna regen komt verandert de weg in een slush puppy bad. Het is totaal niet te zien waar het dieper is en waar het ondieper is waardoor je vervaarlijk slipt. Vooral Sander heeft het totaal niet op modder en krijgt het een paar keer spaans benauwd als zijn achterband alle kanten op gaat. Gelukkig weten we zonder valpartijen harde ondergrond te bereiken. Daar kunnen we even rustig bijkomen want we hebben het nu beide wel warm gekregen. We snappen nu ook waarom die motorrijder zo in zijn ankers ging.

In Haines Junction aangekomen stoppen we bij het eerste motel wat we zien. De prijs is nog altijd bizar hoog maar gelukkig voor het eerst onder de 100 dollar. Ik werp een blik in de kamer en zie dat die erg groot is, prima dan kunnen we al onze kleren drogen. Uitgeput pellen we ons om 19 uur uit de diverse lagen natte kleren, daarna maken we ons avond eten en dan nemen we een heerlijke lange warme douche. Hopelijk is morgen het weer beter.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us