Nog meer kou en nattigheid

Watson Lake, Canada No Comments 1114

Van Haines Junction, Canada naar Watson Lake, Canada

We worden wakker in een warm bed in een warme kamer. Ohh wat is dat lekker voor een keer! We springen nog even onder een warme douche en wurmen ons dan weer in alle lagen met kleren. Het is nu wel droog maar de vlaggen wapperen fanatiek en bij het ontwaken zien we voor het eerst in welke omgeving we zitten.

Een witte omgeving.

We kunnen Haines Junction niet verlaten zonder 'The muffin' gezien te hebben. Die staat op de kruising van de Alaska Highway met Main street en is dus niet te missen.

Daarna gooien we de motoren vol met benzine en kunnen we er tegen aan.

Al snel blijkt dat de regenkleding totaal geen overbodige luxe was. Het was misschien in Haines Junction droog maar nog geen 10 km daarbuiten zitten we al weer in de regen. Als ik de kilometer teller over schakel op buiten temperatuur zie ik dat het 2,5 graden is. Geen wonder dat we het zo koud hebben!

Tot Whitehorse is het 175 km en het zijn 175 verschrikkelijke kilometers, bij 150 zitten we al af te tellen. Gelukkig deze keer geen weg werkzaamheden dus we kunnen we redelijk doorstomen. Om 11 uur parkeren we voor de Real Canadian Superstore en lopen met helm op en al de supermarkt in. In de supermarkt ontdek ik een tafel waar staat Warning hot en erin liggen nog 4 gebraden kippen, de rest is leeg. Ik kijk naar onze druipende handschoenen in de winkelwagen en de lege, hete bak. Een plus een is nog altijd 2 dus ik leg de handschoenen in de hete bak en stuur Sander op zoektocht naar broodbeleg wat hij lust terwijl ik de handschoenen droog laat stomen. Daarna wisselen we af en kan ik een rondje supermarkt doen. Zo komen we een half uur later met zo goed als droge handschoenen weer de supermarkt uit.

We besluiten nog een uur te gaan rijden en dan te gaan lunchen. Een uur rijden is net te doen voordat je weer onderkoelt begint te raken. Deze keer hebben we geluk en na 100 km en precies een uur zien we een rest area met 1 picnic tafel. En die is nog vrij ook! We halen de pannen tevoorschijn, de brander en onze noodles. Het is tijd voor iets warms!

Omdat we nu weer in een gebied zitten met weinig plaatsen moeten we ook weer nadenken over benzine. In Whitehorse hebben we de motoren weer afgetankt en 200 km verderop is er weer en klein plaatsje. Dus 100 km na de lunchpauze hebben we weer een mogelijkheid om op te warmen bij het tankstation van Teslin.

Niet dat het nu nog zo koud is, de thermometer staat al op 6 graden, nog even en het wordt aangenaam! Toch blijft de gerbing vrolijk ons verwarmen en de handvatverwarming op de hoogste stand. Daarbij hebben we ontdekt dat als we pulserend in onze handen knijpen dat we ook minder last hebben van koude handen. Onze voeten roosteren we onder de cilinderkoppen.

Na Teslin begint het helaas wel weer te regenen en het blijft regenen. Pas 60 km voor Watson Lake wordt het weer droog, maar na 240 km regen ben je toch aardig nat hoor! Deze keer belanden we niet in een motel maar op een state campground waar in Yukon altijd een shelter en free firewood is. We parkeren voor de shelter, stoken de kachel op, hangen alles te drogen en zetten onze tent ook weer in de shelter neer. Het bord niet kamperen in de shelter hebben we maar even niet gezien. Vanaf morgen gaat de weg 750 km naar het zuiden, we hopen dat het dan toch eindelijk beter weer gaat worden maar ik heb al gezien dat de weersverwachting voor Vancouver voor de komende 5 dagen regen is, we hebben er dus een hard hoofd in.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us