We zien blauw

Stewart, Canada No Comments 1167

Van Watson Lake, Canada naar Stewart, Canada

Het is maar goed dat we een wekker gezet hebben. Die stond om 6:30, meteen staan we op en ruimen we de tent op. Die is ingepakt en ik heb net de spullen in de tassen gedaan terwijl Sander het ontbijt maakt als er een man langskomt voor controle. Waar is jullie permit? Ohh zeg ik die hangt nog op de paal van onze kampeerplek nummer 11. De man maakt nog een praatje en gaat dan verder. Wij genieten van het feit dat het even droog is en Sander telt het aantal paddestoelen dat vannacht de grond uit is geschoten.

p>Toch trekken we weer onze regenkleding aan, de illusie dat het vandaag droog blijft hebben we niet. Volledig ingepakt stappen we op de motor en rijden door een herfstachtige omgeving naar het zuiden. Een aantal mensen hebben ons aangeraden te stoppen bij Boya Lake. Als we het bordje zien gaan wij dus maar eens kijken wat er zo mooi is aan dit meer.
Het water is prachtig blauw en al schijnt de zon niet, het is inderdaad erg mooi hier.

We rijden door naar het zuiden en zien dan opeens tussen de wolken een stukje blauw! Daar willen we heen! We rijden en rijden maar het lijkt erop dat de grijze wolk boven ons hoofd via een touwtje aan onze motoren vast zit want wij raken hem maar niet kwijt.

Pas als we stoppen voor de lunch komt een zonnetje ons voorzichtig verwarmen.

Al is het vandaag al lang zo koud niet meer als de afgelopen 2 dagen. De temperatuur komt soms zelfs tegen de 15 graden aan! Nog even en we gaan het warm vinden.

We besluiten door te rijden naar Stewart, dat maakt de dagafstand wel iets van 650 km maar het is best OK weer en dan kunnen we in Stewart een rustdagje nemen en naar de beren gaan kijken. We gaan nog eens verzitten en rijden weer verder. Met nog 100 km te gaan trekt de lucht weer dicht, niet veel later gevolgd door de eerste spetters. Nee he niet toch nog een regen bui?!

Als we aankomen in Stewart zijn we doorweekt. Voor de eerste gletsjer, de bear glacier, zijn we nog gestopt.

Maar voor Salmon glacier hebben we enkel onze nek verdraaid, die fotograferen we op de terugweg wel. Ik zit namelijk ook nog eens met een lege tank en wil dus niet omkeren voor een foto. Twaalf km voor Stewart moeten we alsnog stoppen. De benzine is op. Snel gooien we een jerrycan in mijn motor en dan gaat het weer verder, door de regen.

Op de camping aangekomen is het weer eens Canadeese logica, de campers mogen vlak bij de shelter staan, de tenten moeten aan de andere kant van de camping staan. Wij protesteren nog maar eens dat dat toch totaal niet handig is maar de jongen geeft geen duimbreed toe. Wij sjouwen dus maar onze hele hebben en houden naar de shelter en installeren ons daar aan een tafel. De wanden hangen we vol met natte motorkleding. Als ik na het eten de tent, in de regen, ga opzetten ontdek ik dat het water wat ik gister avond in mijn waterdichte binnentas zag geen toeval was. De tas is lek en voor de tweede dag op rij is de slaapzak nat. Aangezien het feit het weerbericht voor de komende tijd nog altijd regen is moeten we hier morgen maar een andere oplossing voor bedenken. Wie weet kan een vuilniszak een oplossing bieden.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us