Beer gespot

Lasalle Lake, Canada No Comments 1089

Van Smithers, Canada naar Lasalle Lake, Canada

Allereerst heugelijk nieuws, de enter van de laptop doet het weer!

Afgelopen nacht heeft het voor de verandering weer eens geregend, maar omdat wij binnen in de shelter mochten slapen is onze tent de volgende ochtend heerlijk droog. En ondertussen is het ook gestopt met regenen dus kunnen we zowaar droog vertrekken. Wel is het echt weer ijskoud, onze regenkleding trekken we dus niet enkel aan omdat we bang zijn onderweg regen te krijgen maar ook om het wat warmer te hebben. Dat wij het koud vinden ligt ook niet enkel aan ons. Als we 's-ochtends de shelter uit komen zien we dat op de berg achter ons een verse laag sneeuw is gevallen.

Omdat we hadden afgesproken vroeg op te staan (voorwaarde om in de shelter te mogen slapen) zijn we ook al vroeg oppad. We stoppen eerst bij de lokale supermarkt, gisteren had ik een kaartje gekregen bij de boodschappen en 's-avonds bleek die goed te zijn voor een gratis reep nestle chocolade! Die gaan we dus verzilveren, we komen buiten met een reep pure kitkat, die hebben we nog nooit gegeten maar man wat is die lekker!

We laten de blauwe lucht weer achterons en zetten koers richting het oosten, op naar warmere temperaturen! Die laten echter lang op zich wachten. De thermometer geeft onverandert 5 graden aan en af en toe krijgen we een regenbui over ons heen. Tijdens een van de miezerbuien spot Sander opeens een beer. Waar dan vraag ik? In de berm! Misschien is hij dood want hij rent niet weg. Wij remmen dus en keren om, we rijden weer terug en keren nog eens om weer aan de goede kant van de weg te komen. En jahoor daar zit een beer te eten. Pas als we vlak bij hem stoppen loopt hij de bosjes in dus jongens, even inzoomen op de foto en zoeken maar!

We wachten een tijdje maar de beer komt niet meer tevoorschijn. We laten hem maar met rust en rijden weer verder, onze derde zwarte beer in Canada.

Wederom lunchen we op een camping, we zitten net ons tweede broodje te smeren als het echter weer begint te regenen. Terwijl we ons broodje naar binnen proppen stoppen we alles terug in de koffers en kleden we ons aan. Al kauwend verlaten we de camping weer op zoek naar wederom de zon.

De volgende halte is Prince George om nog wat meer boodschappen te doen voor de komende dagen, we slaan nog wat brood in en avondeten omdat we morgen in een national park willen slapen. Met een volle topkoffer gaan we weer verder richting Jasper, daar zullen we vandaag niet aankomen maar dan kunnen we morgen rustiger aan doen en hopelijk genieten van de mooie omgeving zonder regen.

Tegen 18 uur zien we weer een grijze muur voor ons opdoemen, gelukkig is daar ook meteen een camping aan onze rechterzijde en snel gaan we van de highway af. In een rap tempo zet ik de tent op en maakt Sander het eten klaar. Toch zijn we niet helemaal snel genoeg want met ons bord nog half vol moeten we de half ingerichte tent in kruipen om voor de regen te schuilen. Maar gelukkig was het eten wel klaar en dus valt het allemaal nog reuze mee. Het is een beetje krap als we met zijn tweeen in de tent zitten met alle kleren nog aan en dan een bed willen opmaken maar het lukt. Als de tent helemaal is ingericht en de afwas is gedaan houdt de regen weer op en kunnen we alles netjes opbergen in de motorkoffers. We zitten nog altijd in beren territorium en dus kunnen we niets in de tent laten staan.

De temperatuur daalt nu weer zeer snel, hij was in Prince George even 15 graden maar nu, tegen 21 uur zitten we alweer te bibberen van de kou. Ook is het al pik donker, iets wat een paar dagen terug en meer naar het noorden wel anders was. Voor het eerst in lange tijd moet het lampje er weer bij te pas komen om te kunnen computeren.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us