Botswanen en boekingen

Baines Baobab, Botswana No Comments 1376

Van Maun, Botswana naar Baines Baobab, Botswana
Iedereen begint met spullen inpakken. Vandaag gaan we weer kamperen. Om 9 uur zijn beide auto's ingepakt en nemen we afscheid van de honden, katten en huisoppasser. We vertrekken richting Nata, eerst moeten we nog tanken. Bij tankstation 1 is er echter geen benzine. Er zijn aan deze zijde van Maun 2 tankstations. Gelukkig heeft de tweede wel benzine.

Na 2 uurtjes komen we aan bij de ingang voor Baines Baobab. Daar moeten we stoppen en dan krijgen we te horen dat onze lang geleden geboekte campsite, nr 3, reeds vergeven is. Dat valt niet goed. Bij Kwai hadden we ook al geboekt voor een bepaalde site en daar stonden ook al andere mensen op. Er wordt ons verteld dat we maar op nummer 2 moeten gaan staan. Die schijnt echter minder mooi te zijn en omdat Cok juist bewust nummer 3 geboekt heeft staat hij op zijn strepen.

De manager wordt gebeld en die heeft het over een foutje. Nu weten wij allen wel beter, dit is niet een klein foutje, ze vergeven de campsites gewoon aan wie het eerst komt, of je geboekt hebt doet er niet toe.

Uiteindelijk trekken we uiteraard aan het kortste eind en moeten we naar 2. Maar zonder discussie gaat het niet. We lunchen bij de baines baobab bomen en daarna rijden we door naar de campsite.

Eerst een paar uurtjes in de schaduw zitten want het is te heet om de tent neer te zetten.

Rond 16 uur gaat iedereen zijn tent neer zetten. Als we allemaal ons bedje gemaakt hebben gaan we een stukje over de pannen lopen. Sander en ik rennen terug om op tijd te zijn voor de zonsondergang. We klimmen de jeep op en genieten van de zonsondergang terwijl de rest nog terug komt gelopen.

Daarna is het tijd voor een biertje en het avondeten. Als iedereen zijn buik vol heeft wordt het kampvuur aangestoken en daar zitten we dan met zijn allen rond het kampvuurtje.

Ondertussen hebben we ondekt dat we de afwasspullen vergeten zijn en erger, de wijn. Nu moet Mieke ook maar bier drinken. Daar gaat ons extra bier dus. Uiteindelijk blijkt iedereen er zin in te hebben want iedereen drinkt zijn bier quota van 3 bier en daarnaast gaat er ook nog bijna een fles whisky en wodka doorheen. Waar is hier de dichtstbijzijnde bottlestore (slijterij)???

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us