Grrrrr

Surrey, Canada No Comments 1101

Van Langley, Canada naar Vancouver, Canada naar Surrey, Canada

Er staat veel op onze todo lijst vandaag dus zijn we al vroeg uit de veren. Halte 1 is Shail's, wij staan om stipt 9 uur voor de deur. Op de deur hangt een briefje. Vanwege labour day (aanstaande maandag) zijn we vandaag ook al gesloten. Grrrr dat begint niet goed. Wij hebben nog gemaild met Shail dat we dit weekend onze bestelling komen ophalen. Waarom heeft hij niet gezegd dat hij zaterdag dicht is? Dan hadden we de bestelling gisteren al opgehaald. Dit betekent nu ook meteen dat we tot dinsdag in Vancouver moeten blijven, iets wat we helemaal niet van plan waren!

We zetten onze helmen weer op en stappen weer op de motor, op naar halte 2, Vancouver laptops. We zijn er iets voor 10 uur dus we moeten even wachten tot ze open gaan. De jongen van de winkel is niet echt bijster behulpzaam. Wij bekijken de laptop keuze maar verlaten met lege handen de winkel.

Halte nummer 3 is de outdoorzaak waar mijn kussen heen is gestuurd. We lopen de zaak binnen en ik geef aan dat ik voor mijn kussentje kom en 5 minuten later staan we al weer buiten, met een nieuw kussentje maar helaas weer zonder tentstok. De service van Exped is echt super!

Nu we meerdere dagen hier moeten blijven besluiten we de toeristen informatie maar weer eens op te zoeken voor een goede camping. We blijven een uur bij de toeristen informatie maar zijn uiteindelijk nog niet veel wijzer. De mensen zijn er heel vriendelijk maar het is duidelijk dat ze hier meer op hotel, motel en hostel mensen gericht zijn dan op kampeerders.

We hebben wel ontdekt dat kamperen voor minder dan 30 dollar per nacht een illusie gaat worden. Het is hier dus wel een provincie van uitersten, of de campings zijn gratis of het is meteen kassa.

We besluiten op het plein waar de motoren staan maar meteen even te lunchen voor we weer verder gaan. We hebben net onze broodjes op als een beveiliger naast ons komt staan. Zijn die motoren van jullie? Ja zeggen we. Nou zegt de man, je mag hier niet staan, normaal gesproken zouden jullie al lang weggesleept zijn geweest maar omdat mijn baas zag dat het om buitenlandse kentekens ging en we toeristen graag een positieve indruk van Vancouver willen geven komen jullie ervan af met een tip, parkeer niet op de stoep, dat mag niet. Wij bedanken de man vriendelijk en zeggen toe meteen weg te gaan. Dat hoeft nu ook al weer niet zegt hij als we maar de volgende keer netjes op straat parkeren.

Terwijl wij met de beveiliger praten komt er nog een motorrijder aangelopen, zijn motor staat op de andere zijde van de plantenbak waar wij naast staan. Ook hij heeft een buitenlands kenteken. Ook hij krijgt de waarschuwing maar daarna begint de man, hee I know you too! That horrible road?! That was me! En wat blijkt de motorrijder die ons met grote spoed heeft ingehaald om voor ons te stoppen vanwege het verschrikkelijke modderbad onderweg naar Haines Junction, dat was deze Zuid-Amerikaan. We kletsen even maar zeggen dan te willen vertrekken omdat wij alle drie hier dus illegaal staan.

We bezoeken in de middag nog een laptop shop en dan een algemene electronica shop. Als we bij de Best Buy naar buiten lopen en ik mijn garmin op de houder wil zetten constateer ik dat ook mijn laadkabel kapot is. Hetzelfde probleem als Sander, een van de 2 pinnen zit vast in de rubberen afdekdop dus nu laadt ook mijn Garmin niet meer op.

De camping waar we het eerst heen rijden blijkt een no-tent-camping te zijn. De volgende camping waar we heen rijden zijn tenten wel welkom en we zetten de onze dan ook maar neer bij een picnictafel. Echt super vinden we de camping niet, niet om 3 dagen te blijven in ieder geval. Dus mailen we Dan maar eens of we niet bij hem in de tuin kunnen slapen. Sander stuurt ook een mail naar iemand van Tent space of we daar kunnen verblijven. Daarna begint de online zoektocht naar de beste laptop. Al snel vind ik een goede, een Lenovo (hebben we nu ook dus kunnen we dezelfde oplader gebruiken) met een kleine SSD en met een CD speler. Die CD speler kunnen we dan vervangen door een caddy met de SSD die in de huidige laptop zit. Als ik een uur later deze laptop echter weer opzoek blijkt het ding te zijn verkocht, hij staat in ieder geval niet meer online.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us