Een dag vol met successen

1 Comments 1105

Nog een dagje Surrey, Canada

Vandaag zijn we vroeg uit de veren. Sander gaat namelijk om 9 uur bij de vestiging van Vancouver Laptops voor de deur staan waar ze zaterdag die hele mooie laptop op de site hadden staan. Mijn plan is misschien een beetje gemeen maar we gaan kijken of hij de winkel in kan stappen naar de laptop kan lopen (het zijn allemaal refurbished laptops en er is dus maar 1 exemplaar van) en kan zeggen deze wil ik. En omdat mijn motor ook veel tijd kan kosten ga ik op 9 uur bij Shail's op de stoep staan.

Bij Shail's aangekomen blijkt dat hij de kop niet zelf kan maken, dat gebeurt bij een machine shop. Hij belt de man van de machine shop en die zegt dat als we de kop vandaag op tijd brengen hij hem vandaag nog wel kan maken. Dat is goed nieuws maar omdat we moeten rijden met de kop wil ik even wachten wat Sander wil, halen we de kop bij Shail's eraf, bij Bryan of bij de machine shop.

Om 10 uur komt Sander ook aan bij Shail's met een grijns op zijn gezicht. We zijn nu in het bezit van een Lenovo Thinkpad T420 met 8GB intern geheugen en een 128 GGB SSD schijf. Daarnaast hadden ze er ook gewoon een caddy voor de laptop dus daar hoeven we ook niet meer naar te zoeken. Helaas is er geen doos bij de laptop en ligt hij nu dus los in de koffer en het stroom, dat heeft uiteraard een Amerikaanse stekker. We overleggen even over mijn motor en besluiten alle onderdelen mee te nemen en naar Bryan te gaan. Daar aangekomen zegt Bryan alleen dat hij het niet aandurft dat we daar de kop eraf halen. Stel dat er iets mis gaat zegt hij, en groot gelijk heeft hij want vrijdag vertrekt hij op vakantie en moeten we hier weg zijn. Hij belt Shail's voor ons en die heeft wel tijd de kop eraf te halen, dus wij keren weer om en rijden, via een wasstraat, naar Shail's.

Zodra de motor is afgekoelt zetten ze hem op de brug en beginnen ze aan mijn motor.

Ander half uur later krijgen we de kop in onze handen, jullie weten waar die heen moet? Wij bevestigen dat en stappen samen op Sanders motor.

We leveren precies om 13 uur de kop af bij de machine shop.

Omdat we geen telefoon hebben spreken we af om 16 uur terug te komen. Hij denkt namelijk maar een uurtje nodig te hebben en lijkt er wel meteen aan te willen beginnen. Wij doden de tijd door een paar motorzaken af te gaan op zoek naar nieuwe regenkleding voor Sander. Die vinden we wel maar 240 dollar voor een regenpak dat is ons op dit moment toch echt te gortig, de dag is zo al duur genoeg. Daarna rijden we door naar de London Drugs en kopen daar een hoes voor de laptop, veel keus hebben we niet voor onze 14 inch laptop, het blijkt een nogal incourante maat en we vinden maar 1 hoes die past, die is wel iets te groot maar beter iets dan niets. Dan nog een stop bij de Canadian Tire voor nieuwe motorolie en dan is het alweer bijna 16 uur.

We halen de kop op die op ons ligt te wachten en na een kort klets praatje rijden we door naar Shail's, daar komen we om 16:30 aan en ze gaan om 17:30 dicht, maar ze verspillen geen tijd en komen naar buiten lopen voor de kop en zetten hem meteen op de motor. Precies om 17:30 wordt mijn motor gestart ter controle en dan mag ik afrekenen en kunnen we vertrekken.

Ik bel nog even naar Bryan om te vragen hoe laat we thuis moeten zijn. Carolyn gaat voor ons koken en wij willen dus niet te laat zijn. Hij overlegt met Carolyn en zegt 19 uur. Dat geeft ons nog even de tijd om wat bier te halen voor bij het eten. Met een 15 pak bier achterop rijden we terug naar Bryan en Carolyn. Bryan kan zijn oren en ogen niet geloven, hij hoort 2 motoren en hij denkt al nee he zijn ze er niet aan toe gekomen. Maar dan ziet hij de gloednieuwe bougie in mijn kop en begint hij te grijnzen. Wij grijnzen terug want wat een productieve dag was dit!

De opluchting bij ons is duidelijk te merken en we zijn dan allemaal super vrolijk die avond. Carolyn heeft een heerlijk maal gemaakt met rosbief, sweet patatoes, aardappelpurre, doperwtjes en worteltjes, sla en twee soorten saus. De keuze is reuze en ze heeft voor minstens 8 man gekookt. Als toetje heeft ze ook nog een overheerlijke chocolade cake gekocht die eigenlijk te lekker is. Ik zou de hele cake wel in 1 keer op kunnen eten. Bij ons diner drinken Sander en ik de door ons gekochte Hell's gate bier en na het eten helpt Bryan ons met het wegwerken van de 15 blikjes bier. Dat lukt dus daarna haalt hij de Fireball. Sander proeft dit goedje en zegt dat dit een prima drankje is voor Fred, een alternatief voor zijn Bla.

Tijdens het bier drinken zitten we met zijn allen over de kaart gebogen, Bryan laat ons mooie routes zien die we kunnen rijden en heeft wat meer gedetaileerde kaarten per provincie. We krijgen de Washington kaart met een gehighlighte route daarop en besluiten dan maar dat het wel bedtijd is.

1 Comments

15-09-2015 fred
Hmmm kom maar op met die fireball. Stuur maar een fles op naar woerden!!!

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us