Motoronderhoud

No Comments 1090

Nog een dagje Surrey, Canada

We zouden vandaag best wel vroeg willen opstaan voor het motoronderhoud maar na 15 blikjes Hell's gate volgt een Hellish morning. Als Bryan om 8:30 naar beneden komt zegt hij, I'm feeling a bit off. Ik kan een lach niet onderdrukken, Sander had het ook al over hoofdpijn vanochtend voor hij zich nog eens omdraaide in bed.

Rond een uurtje of 10 is iedereen een beetje bij zijn positieven gekomen en gaan we aan de slag. Sander gaat beginnen aan zijn achterband. Hij wil die van binnen uit plakken om het laatste lek te dichten. De nieuwe Motion Pro Bead Breaker wordt erbij gepakt en daar gaat hij.

Ondertussen staat mijn motor op de brug en begin ik met het onderhoud van mijn motor, het luchtfilter moet vervangen worden, een klusje wat zelfs ik kan. Vervolgens moet de olie eruit. Af en toe schakel ik een hulplijn in (Bryan of Sander) maar verder kan ik me aardig redden met het onderhoud. Sander is ondertussen nog altijd aan het worstelen met zijn achterband. Na iets van ander half uur en diverse zweetplasjes is de band eindelijk van de velg en kan hij hem plakken. Het terug om de velg laten zetten doet Bryan met zijn machine, een klusje van nog geen 5 minuten.

Ondertussen ben ik zo goed als klaar, ik heb de kleppen gesteld, de bougie aan de rechterkant vervangen en nu moet nog het oliefilter. Omdat Sander klaar is komt hij weer helpen met mijn motor en zo komen we samen tot de ontdekking dat de oliefilters die we gekocht hebben niet passen. Die is te lang. Sander baalt meteen alweer flink. Een goed moment om even iets anders te doen. Het is 13 uur, tijd voor de lunch.

Tijdens de lunch bespreken we dat Sander met zijn motor de oliefilters gaat ruilen voor andere (Shail's had 2 merken) en meteen even langs Lordco rijdt om bougies te halen. Ik ga in de tussentijd nog wat kleine andere klusjes doen zoals regenkleding opruimen, een plek zoeken voor de nieuwe Motion Pro en eens kijken waar we de nieuwe laptop gaan laten. Ik heb net de laptop in de deksel van de koffer gekregen als Sander al weer terug is. Snel zetten we de oliefilter in mijn motor, vullen hem af met olie en zetten dan Sander zijn motor op de brug.

Terwijl Sander aan zijn motor werkt ga ik een proefritje maken op mijn motor, en meteen even langs de liquor store. Vanavond gaat Carolyn weer koken en morgen gaan wij weg dus het is tijd voor een afscheidscadeautje. Met een fles wijn en nog meer bier ben ik even later weer terug. De motor rijdt prima en lekt nergens.

Ik help Sander met de laatste dingen aan zijn motor en dan springen we snel even onder de douche, we zijn vuil van het zweet en olie en kunnen zo niet aan tafel. We moeten wel snel zijn want Carolyn heeft de amuses al bijna klaar.

We beginnen met een schaal met garnalen in eetbare bakjes met een salade. Die zijn redelijk pittig dus moeten we goed opletten niet al meteen teveel bier te drinken. Daarna volgt een hoofdgerecht van asperges, zalm en orzo. Wij hebben nog nooit Orzo gehad, een pasta in rijstvorm, maar de manier waarop Carolyn hem heeft klaar gemaakt is subliem. We scheppen allemaal een tweede en Bryan zelfs een derde keer Orzo op. Als toetje hebben we nog wat van de chocomousse cake en omdat Carolyn door had hoe lekker ik die vond krijg ik een extra dik stuk.

Met nog de Hell's ochtend in onze achterhoofden besluiten we vanavond rustig aan te doen met de drank. We besluiten allemaal maar vroeg naar bed te gaan zodat we morgen fris op weg kunnen.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us