Laptop installatie

Surrey, Canada No Comments 1128

Van Surrey, Canada naar Surrey, Canada

Ook al vinden we het reuze gezellig het is tijd om Bryan en Carolyn te verlaten. Morgen vertrekt Bryan zelf ook op vakantie en we willen hun een avondje alleen gunnen. Daarnaast willen wij graag ook onze laptop installeren en daarvoor hebben we internet nodig en zijn we erg ongezellig. We willen echter niet Canada verlaten zonder de laptop een keer gebruikt te hebben om niet voor vervelende verrassingen te komen in de USA. Dus blijven we vandaag in de omgeving van Vancouver.

We ruimen onze spullen op en bij het inpakken kan ik een fel rode plastic tas niet vinden. Een rode tas zul je toch wel zien zou je zeggen. Ik vraag Bryan of ik in de werkplaats mag kijken maar omdat hij aan de telefoon is moet ik even wachten. Later zie ik Bryan naar buiten de straat op lopen. Hij komt terug met de mededeling dat hij bij het afval gekeken heeft op zoek naar mijn tas. Ohh zeg ik maar de tas is niet leeg. Een lege plastic zak mis ik niet maar een tas met daarin de lader van de nieuwe laptop wel degelijk. Hij maakt de werkplaats open en daar ligt hij, op de grond tegen de muur een fel rode tas. Waarom we die gisteren niet gezien hebben is ons een raadsel.

Als alles ingepakt is is het tijd voor een dikke knuffel en een afscheidsgroet. We zijn Bryan en Carolyn erg dankbaar voor de afgelopen gezellige dagen met daarbij heerlijk eten. Zulke gastvrijheid kom je niet vaak tegen maar is hart verwarmend.

We doen een rondje Surrey en Langley om boodschappen te doen en een camping te zoeken. Snel zetten we de tent weer neer op de derde camping die ze hier hebben. Nu hebben we ze allemaal bezocht. Daarna gaan we naar Burnaby naar de microsoft store.

Nu onze laptop nog helemaal schoon is willen we er meteen Windows 10 op zetten. Maar omdat internet op de campings vaak rete traag is gaan we naar de Microsoft store om dit te doen. We krijgen een tafel en stroom en gaan aan de slag. Eerst windows 7 updates draaien. Daarvoor moeten we de Windows activeren maar we kunnen nergens de code vinden. Sander wordt moedeloos, we hebben een laptop met illegale windows. Ik loop naar de microsoft man en verklaar ons probleem. One second zegt hij. Hij loopt naar onze laptop haalt de accu eruit en daar is de code. Vanwege het feit dat de code vervaagde op de onderkant van de laptop zit die nu onder de accu verklaart hij. Wij activeren windows en dan kunnen we eindelijk gaan updaten.
De windows 10 update is vooral een kwestie van geduld. Het is bijna 17 uur als de laptop eindelijk klaar is en we nog een paar extra dingen hebben gedownload. We pakken onze spullen weer in en gaan terug naar de camping.

Terug op de camping passen we de nieuwe waterdichte hoes voor de laptop. We hebben een pak zip-lock hoezen gekocht, de grootste maat die ze hebben. En gelukkig past daar de laptop, in zijn schuim hoes, net in. We hebben nu een waterdichte zak en 5 reserve voor als ze stuk gaan.

De avond brengen we door met het installeren van de laptop, we schroeven de oude SSD uit de laptop en zetten die in de nieuwe en dan herinstalleren we alle programma's. Ook verbazen we ons nog even over de nieuwste feature van de garmin. Als deze opgeladen is via de USB poort doet hij nu dit.

Een fel wit scherm.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us