Back on the road

Concrete, Washington, USA No Comments 1130

Van Surrey, Canada naar Concrete, Washington, USA

Vandaag is het toch echt zover, we gaan Canada verlaten. De grens overgang wordt nog een spannende, ons USA visum is namelijk geldig tot 18 September. Dat is nooit genoeg tijd om Mexico te bereiken dus we gaan vragen of we 90 nieuwe dagen kunnen krijgen.

Helaas hebben we niet echt best geslapen, deze camping is duidelijk de slechtste van de 3 in Surrey en Langley, hij ligt langs de snelweg en onze buurman zat gister avond wiet te roken en is vanochtend om 5 of 6 uur met veel kabaal vertrokken. Ook de WC ruimtes zijn niet best, van de 3 WC's zit er 1 tot de rand toe vol met papier, nummer 2 tot hetzelfde niveau met stront en nummer 3, dat is de gehandicapten WC, nou ik ben gehandicapt hoor! De douches waren ook al merkwaardig, de vloer loopt zo scheef dat je er amper op kan blijven staan.

Eerst moeten we nog een uur door Canada terug naar het zuid westen om bij de Sumas grens te komen die Bryan ons heeft aangeraden. We nemen de snelweg en zien in de verte een grote witte berg. Zal het koud worden vandaag?

Bij de grens aangekomen ga ik weer als eerste. Ik leg uit dat 7 dagen niet genoeg zijn en vraag om een nieuw visum. Ik krijg een oranje briefje in plaats van mijn paspoort terug en moet naar de controle post toerijden. Omdat ze ook overal waarschuwen dat je alles moet aangeven en ik de vraag kreeg of ik eten bij me heb (heb ik niet heeft Sander) waarschuw ik Sander via de intercom om maar netjes te melden dat we een stuk worst bij ons hebben. Ze vragen Sander echter helemaal niets en geven hem ook een oranje briefje, ze hebben door dat we bij elkaar horen.

Eenmaal binnen neem ik plaats op de houten bank en Sander komt naast me zitten. Dan opeens krijgen we te horen dat we niet mogen zitten, we moeten bij de balie staan tot iemand ons komt helpen. We zijn lichtelijk verbaasd en beangstigd door de toon waarop dit medegedeeld wordt en braaf gaan we bij de balie staan. Dan wenkt iemand ons hij heeft onze paspoorten. Ik leg wederom het verhaal uit dat onze visum tot de 18de geldig is maar dat we naar Mexico willen via onder andere Mount Rushmore en dat we dat nooit in 7 dagen kunnen doen. De man snapt ons probleem maar legt ons uit dat het niet mag. We kunnen pas een nieuw visum krijgen als de oude verlopen is. Dus als we de 18de Mexico in gaan kunnen we wel terug komen. Hij raadt ons wel aan de grens met San Diego te nemen, de wachtrij voor auto's is daar 2 tot 3 uur zegt hij maar motoren mogen langs de rij af rijden naar voren. We bedanken de douane man en krijgen onze paspoorten terug er zit niets anders op dan langs de grens naar het oosten te rijden en de 18de Amerika te verlaten. We moeten nog even uitzoeken of we de 18de of pas de 19de terug Amerika in kunnen.

We rijden Amerika in, de staat Washington, de 14de staat die we doorkruisen op de motor. Het begint goed, een paar scherpe bochten brengen ons naar het zuiden, wij zwieren er vrolijk op los, de lucht is blauw, de zon schijnt, het is een graad of 20 het leven is weer goed.

In een stadje onderweg willen we avondeten gaan halen. Alleen hebben we nog wat moeite de supermarkt te vinden. We stappen de Ride Aid binnen waar op staat Food markt, maar daar hebben ze vooral bier en wijn. Dan maar vragen waar de supermarkt is, de vrouw vertelt ons de weg naar de Food Pavilion en wij rijden erheen.

Bij de supermarkt bekijken we eerst de groente, dat is een domper, nog duurder dan in Canada maar wel erg mooi uitgestald.

Dan maar eerst vlees uitzoeken om zo te bepalen wat we gaan eten. Bij het vlees hebben ze bizarre verpakkingen. Buy 1 get 2 free. Wat moeten we met 3 verpakkingen vlees? Maar ja 1 kopen en de 2 gratis laten liggen, dat is ook weer zowat. We besluiten tot een kip festijn. De pootjes met dij zien er aantrekkelijk uit maar dat is lastig klaarmaken zonder vuur. En omdat in de staat een burn ban is vanwege grote bosbranden kiezen we maar voor de gemarineerde kip filet. We hebben nu voor 3 tot 4 dagen kip maar hopen dat we onderweg het bij mensen kunnen koelen in de RV om het goed te houden. Nu we toch groots boodschappen doen nemen we ook nog voor net zoveel dagen groenten en aardappelen mee. Gemarineerde kip door de rijst is toch een beetje zonde en de hashbrownies erg lekker.

In het stadje vinden we ook een paar picnic tafels, we stoppen wederom, nu om te lunchen. Bij de picnicplek staat ook een huisje, een pit toilet (bio dixie geval) denk ik. Ik loop het huisje in voorbereid op de stank en zie daar tot mijn verbazing een doodnormale flush wc staan. Dat had ik niet verwacht! En hij werkt ook nog eens!

Omdat we tot de 18de aan de grens moeten blijven rijden en omdat we nog niet klaar zijn met de laptop installatie (en de blog bijwerken) besluiten we nog maar een klein stukje te rijden naar een camping.

Wederom rond een uur of 14 staan wij dus onze tent uit te pakken. Sander gaat verder met installeren terwijl ik de tent opzet en me over de route buig.

Als de route gemaakt is tot de 18de besluit ik een douche te nemen. Ik loop naar de WC's maar kom er niet in. Sander is al eens wezen plassen en had geen problemen. Ik snap er niets van, hoe ik ook draai en duw de deur gaat niet open. Dan maar naar de receptie. Bij de receptie krijg ik een sleutel, de WC's horen op slot te zijn het was juist niet goed dat Sander wel zo naar binnen kon lopen. Met de sleutel lukt het me wel om binnen te komen. In het huisje constateer ik dat Sander nog mazzel had met maar 1 WC met WC papier, van de 3 WC's bij de vrouwen hebben er 2 niet eens een WC rol houder laat staan WC papier, nummer 3 heeft een houder maar die is leeg. Maar goed dat ik niet hoef te plassen maar kom om te douchen. Die is wel heerlijk warm.

Daarna wisselen we om, Sander gaat douchen en ik neem plaats achter de laptop om ruim een week achterstand met bloggen te gaan wegwerken. Omdat er verder toch geen kampeerders zijn kunnen we 1 picnictafel gebruiken als kantoor en 1 voor het eten. Na een heerlijke maaltijd van kip gaat het bloggen weer verder tot de duisternis valt. Al 3 dagen gedaan nog 5 te gaan...

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us