Washington

Omak, Washington, USA No Comments 1129

Van Concrete, Washington, USA naar Omak, Washington, USA

Het begint vandaag mistig en frisjes. Niet koud genoeg om de Gerbing en wintervoering van de broek tevoorschijn te halen maar wel fris genoeg om te overwegen de handvatverwarming aan te zetten.

We zijn wel al weer vroeg op pad en volgen Highway 20 naar het oosten. Een zeer scenic route.

Als het zonnetje begint te schijnen stijgt ook de temperatuur en dat maakt alles nog veel mooier.
We stoppen dan ook om de haverklap om foto's te maken van al het moois om ons heen.
We maken een wat langere stop bij een dam overview point. De helm gaat af, de handschoenen uit en we lopen een rondje.
We zijn nu al bijna 80 km opgeschoten na 1,5 uur rijden, maar goed dat we vandaag ook niet ver hoeven.

We rijden weer verder en worden wederom omringt door de bergen.

De staat Washington, waar we totaal geen verwachtingen bij hadden, blijft ons verbazen.

Rond lunchtijd komen we door een dorpje, we hebben het gevoel terug te stappen in de tijd. Alle gebouwen zijn hier in wild-west-style gebouwd.

Het toeval wil dat het vandaag ook nog een classic-auto dag is, het is super druk in het dorpje en de main street is afgesloten voor de old-timers. Omdat wij even geen zin hebben in de drukte rijden we het dorpje meteen weer uit. Onderweg komen we nog een heuse cowboy te paard tegen.

Het dorpje verderop is een stuk rustiger, we parkeren de motoren bij de picnictafel en lunchen in de zon. De jassen gaan uit en de mouwen worden opgestroopt, de thermometer staat op 30 graden, heerlijk genieten dus.

De omgeving verandert nu ook, het wordt iets vlakker en vooral veel geler.

Een uurtje later zijn we in Omak, onze eindbestemming van vandaag. In de supermarkt zien we een poster hangen met daarop de laatste bosbrand informatie. De hele zomer al staat een groot deel van de staat Washington in brand. In het dorp hebben we ook al diverse fire camps gezien. We bekijken de informatie en besluiten niet naar Concully te rijden, dan moeten we door het hart van de, inmiddels wel onder controle, bosbranden heen. We besluiten in Omak zelf te blijven en te kijken of er nog een plekje is voor niet firemen. Dat blijkt gelukkig heel eenvoudig, de firemen staan op het naastgelegen sportveld en wij kunnen op de camping. We zetten onze tent weer op en nemen plaats achter de laptop. Tijd om de blog achterstand weg te werken. Ons avondeten hebben we bij een caravan in de koelkast kunnen leggen want deze temperaturen zijn niet echt goed voor onze kip voorraad.

Als de avond dichterbij komt wordt de lucht roder en roder. De hele dag al leek er een waas over alles te hangen. Maar nu de duisternis valt, valt het pas goed op dat er veel rook hier hangt.

Ook lopen er hier veel konijntjes, die hebben zich al aardig aangepast aan de bosbranden en zijn pik zwart. Eerst dachten we dat er 1 tam konijn was maar ondertussen hebben we al 3 zwartjes zien rond hupsen.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us