Bergen en bochten

Bonners Ferry, Idaho, USA No Comments 1203

Van Omak, Washington, USA naar Bonners Ferry, Idaho, USA

Het is een beetje bewolkt als we naar buiten kruipen. Koud is het niet geweest maar de zon schijnt niet zo uitbundig als gisteren. De tent is wel kurkdroog gebleven en kunnen we dus meteen inpakken.

Als we willen vertrekken ontdekt Sander dat zijn Sena microfoon afgebroken is. De kabels zijn nog heel maar het paaltje hangt los. We halen de ducktape tevoorschijn en plakken deze zo goed en kwaad als het gaat weer vast aan het stationnetje. Gelukkig werkt het apparaat wel nog gewoon.

Na ongeveer 10 mile staan we weer stil. Sander twijfelt aan zijn banden omdat hij heen en weer zwiept op de weg. We halen de compressor tevoorschijn en controleren de bandenspanning. Voor mag inderdaad wat meer lucht hebben, achter is OK.

De weg heeft weer een paar mooie bochten en zo kruipen we weer omhoog. De zon schijnt nog altijd niet en dat merk je toch meteen in de temperatuur. We zijn blij dat we onze waterdichte voeringen niet uit de jassen hebben gehaald want dan was het echt te fris.

Aan de andere kant van de berg komen we opeens terecht in een dikke rooklucht. We weten dat een groot deel van Washington last heeft van bosbranden en hebben afgelopen nacht ook tussen de fire fighters gestaan maar dan nu in de rook te belanden dat is andere koek.

Gelukkig zien we geen vuur maar onze ogen beginnen toch wat te tranen van de dikke rook. We stoppen niet maar rijden door tot we weer in schone lucht terecht komen. Vreemd genoeg zijn dan opeens alle zijwegen afgesloten. De picnic area's en campgrounds alle borden zijn afgedekt met een dik stuk plastic. We vermoeden vanwege de bosbranden. Toch kunnen we nog wel herkennen welk bord er hing en we stoppen dan toch maar bij een gesloten picnic area om even te kunnen plassen. De picnic area ligt langs de weg en we zien nergens rook. Tijd om dus ook even het monument hier te bekijken.
Het is een monument ter ere van de jongens die in de jaren 30 tijdens de depressie hier zijn gaan werken om wegen aan te leggen, dammen te bouwen, bomen te planten en vuren te bestrijden. We lezen de borden en willen net weer verder gaan als een fire fighter komt aangereden. We maken nog even een praatje met de man die aangeeft dat ten noorden van hier er wel nog vuurhaarden zijn maar dat de koelte vandaag enorm helpt.

We rijden weer door tot we de volgende picnic area vinden, nu is het tijd voor een lunch pauze. In het zonnetje eten we onze boterhammen en stappen dan weer snel op. We willen vandaag ruim 400 km afleggen dus een lange pauze dat doen we even niet.

In Newport stoppen we nog even om de motoren vol te gooien. Het gebeurt niet vaak maar net voor het tankstation zien we een voorrangsbocht over het hoofd. Wij hebben een stopbord en zijn ondertussen zo gewend aan de first come first go systeem dat we niet meer echt opletten dat het geen 4-way stop is. De man op de voorrangsbocht verwacht dit niet en moet even goed remmen. Weer flink wakker geschud tanken we de motoren vol, drinken een slokje water en gaan dan Idaho in.

In Idaho verandert er niet veel, wat bergen, ondertussen een wat rechtere weg. Af en toe een heel leuk meertje. We doorkruisen Idaho op het smalste stuk dus veel gaan we van deze staat niet zien. Om toch nog een beetje het gevoel te hebben dat we er geweest zijn besluiten we in Idaho te overnachten. We eindigen bij Smith Lake, een gratis campground. We zien al meteen de flyers over beren en constateren tot onze spijt dat er geen afvalbakken zijn. Wat moeten we doen met ons afval? In de motor bewaren klinkt niet heel aantrekkelijk. Sander gooit daarom maar een touw in de boom en we hangen de afvalzak hoog in de boom. We hopen maar dat de beren vanavond onze motoren niet gaan lastigvallen want we hebben nog altijd een portie kip bij ons.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us