Kootenai waterval

West Glacier, Montana, USA No Comments 1143

Van Bonners Ferry, Idaho, USA naar West Glacier, Montana, USA

We voelen dat we riching het oosten rijden, het wordt weer kouder. Zodra we uit de tent komen gekropen lopen we meteen door naar de motor om de motorjassen uit te pakken. Pas dan kunnen we ontbijten. Het weerbericht voor vandaag is vanaf de middag regen, we zijn dan ook niet verbaasd dat het bewolkt is vandaag.

We rijden via highway 2 naar het oosten, ook de varens tonen al weer dat het hier volop herfst is.

Het duurt niet lang voor we Montana in rijden en al snel zien we een bordje historic site.
We stoppen en besluiten de wandeling naar de waterval van Kootenai en de swing bridge te gaan maken. Het is maar een korte wandeling tot de waterval.
Maar dan moeten we nog een aardig stukje lopen naar de swing bridge.
Er staat een bordje bij van maximaal 5 personen. Ik sta halverwege de brug van het uitzicht genieten als ik 5 mensen van de andere kant de brug op zie klimmen. Nu vertrouw ik er wel op dat het met mij erbij ook nog wel blijft hangen maar de brug is slechts een halve meter breed, passeren is lastig. Ik loop dus weer even terug om de mensen over te laten steken en daarna wagen Sander en ik de oversteek.

Na de wandeling zien we dat het alweer 12 uur geweest is. En dat terwijl we pas 20 miles hebben afgelegd! De tijd gaat erg snel als je de verkeerde kant op tijdgrenzen oversteekt want net bij de grens met Montana is de klok een uur vooruit gegaan.

We besluiten nog een klein stukje te rijden voor we gaan lunchen. Dat kleine stukje wordt echt een klein stukje want 10 minuten later rijden we een dorp binnen met een visitor center. Laten we hier stoppen zeg ik tegen Sander en laten we kijken of we een kaart van Montana kunnen krijgen.

Terwijl Sander de lunchspullen pakt loop ik de visitor center binnen. Die wordt gerund door een omaatje dat erg blij is met bezoek. Ik krijg een hele stapel folders in mijn handen gedrukt waaronder een kaart van Montana. Daarnaast drukt ze me op het hart voorzichtig te doen. Als ik vertel dat we naar Glacier gaan zegt ze dat sinds kort pas weer de weg open is. Ook Glacier heeft de hele zomer in brand gestaan en ze hebben dus maanden lang enkel rook gezien. Of de wandelpaden van Glacier al weer open waren wist mevrouw me niet te vertellen.

Na de lunch rijden we richting Kalispell, de weg is meer van hetzelfde, bergen, af en toe bochten en af en toe ook open vlaktes met boerderijen. We tuffen rustig verder en stoppen in Kalispell enkel om te tanken, even te internetten en boodschappen te doen, daarna rijden we verder naar West Glacier.

In West Glacier zoeken we een camping op, het eerste wat we doen is onder de douche springen. Heerlijk die warmte! Daarna hebben onze knorrende magen prioriteit. Er hangt hier iets in de lucht want we hebben bijna non-stop honger. De laatste portie kip gaat de pan in en smaakt weer voortreffelijk. Wat dat betreft is het koelere weer wel goed geweest.

Vanavond moeten we nog even een plan gaan maken voor Glacier National Park en de overige dagen tot de 18de. We moeten in de buurt van de grens van Canada blijven en laten het weerbericht bepalen of we richting noord of oost gaan rijden.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us