Het regent pijpenstelen

Malta, Montana, USA No Comments 1437

Van Cut Bank, Montana, USA naar Malta, Montana, USA

Voor de verandering is het weer eens flink afgekoeld. Maar gelukkig is het droog.

We trekken meteen alle jassen aan en ruimen de boel op. Ondertussen komt de zon langzaam tevoorschijn.
Met het zonnetje erbij warmt het op naar 6 graden. Sander sluit zijn Gerbing toch maar aan maar ik besluit zonder te gaan rijden.

Voordat we in Shelby zijn, zijn we al 2 keer gestopt. Een keer om toch maar mijn jasverwarming aan te zetten en meteen een muziekje op te zetten (de weg is recht, de weg is vlak, en de omgeving is mooi maar weinig veranderlijk).

En een keer om onze regenkleding aan te trekken, want dat zonnetje waarin we vertrokken, die is in Cut Bank achter gebleven. Nu hadden we wel al gezien op het internet dat er vandaag over de dag verspreid buitjes zouden zijn maar deze buitjes zijn erg genoeg om goed nat van te worden.

De weg gaat recht naar het oosten, door de prairie, en waar we ook kijken de lucht is een grote grijze massa. Er lijkt geen eind aan te komen net zo min als aan de regen. We stoppen nog een keer in Havre en vluchten de Walmart in voor boodschappen. We hebben net afgerekend en staan een banaantje binnen op te eten als poef de stroom uitvalt. Hebben wij nog mazzel dat we net afgerekend hebben want terwijl we rustig onze banaan eten en vervolgens binnen ons alweer aankleden (want buiten regent het zo mogelijk nog harder nu) al die tijd komt de stroom niet terug. Ze zijn aan het overwegen de winkel te sluiten als wij snel onze boodschappen in de topkoffer gooien en weer opstappen. Bij de buren, een andere supermarkt, is het ook donker. De stoplichten zijn uit en alle andere zaken zijn ook donker. Daar gaat ons plan voor een warme lunch bij een snackbar, want ook die hebben natuurlijk geen stroom. We zetten de kiezen maar weer op elkaar en rijden verder naar het oosten.

Uiteraard komen we hierna geen dorpje met een fast food keten meer tegen en het blijft regenen. Lekker lunchen ga je dan ook niet doen. Tegen een uur of 15 zijn we helemaal klaar met de dag. We zijn doorweekt, hebben het koud, hebben honger en nog altijd is alles om ons heen grijs en grauw. We zijn nu 350 km oostwaarts gereden en hebben sinds ons vertrek niets anders gezien dan regen en daar lijkt niet snel verandering in te komen. We stoppen bij de visitor center in Malta en krijgen een boekje over accomodaties, we zoeken een budget motel uit en rijden 400 meter terug. De man van het motel ziet hoe verkleumd we zijn en we mogen eerst in de kamer ons uit de natte kleren pellen voor we hoeven te betalen.

Nadat we netjes betaald hebben is de volgende prio de maag, snel proppen we 2 boterhammen naar binnen. Het is te laat voor een volledige lunch maar nu kunnen we in ieder geval tot het avondeten verder. We zoeken allerlei plekken om de natte spullen op te hangen en buigen ons dan over de route voor de komende dagen + weersverwachting. Gelukkig lijkt het erop dat vanaf morgen het weer beter wordt met in Rushmore zelfs 24 graden! Terwijl ik me in de route verdiep zit Sander op de stoel een boekje te lezen. En hoe vaak moet ik hem nou nog zeggen dat hij niet moet zitten te wippen op een stoel??

We dachten dat het een schommelstoel was maar nu de onderkant opeens zijkant is geworden blijkt het een stoel te zijn die op veren staat. Stil in blijven zitten dus!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us