Montana blijft mooi

Culbertson, Montana, USA No Comments 1054

Van Malta, Montana, USA naar Culbertson, Montana, USA

We hebben niet best geslapen. Het bed lag anders dan de matjes, de kussens waren veel te dik, de trein maakte herrie, het was te warm en ga zo maar door. We hebben beide middernacht gezien en 4 uur en 5 uur en 6 uur en om 7 uur maar opgestaan. Gelukkig is het wel droog buiten dus we pakken de regenkleding weer in en gaan vroeg op pad.

Omdat het nog zo vroeg is is het best koud, dat is niet lekker rijden en de dikke mist maakt het zicht soms erg slecht maar het levert wel mooie plaatjes op als de lucht ook weer wat blauw wordt.

Omdat het zo koud is (3 graden) stoppen we om de haverklap om foto's te maken, een muziekje op te zetten of enkel onze handen te verwarmen.
We hadden gepland om in Wolf Point boodschappen te doen maar aangezien het zo koud is besluiten we in Glasgow op te warmen met een rondje supermarkt. Als we na een uitgebreid rondje zo zie je alles weer buiten staan is het kwik 4 graden gestegen naar een wat meer aangename 10 graden ondertussen. Met frisse moed stappen we weer op en gaan we verder met onze rit door de prairie van Montana.
We rijden nu al een paar dagen langs de hoofdweg naar het oosten, deze loopt parallel aan het spoor en het aantal bizar lange treinen dat we op een dag zien blijft ons verbazen. Soms met tot 4 locomotieven voorop om de karrevracht te trekken. En ze toeteren oorverdovend bij iedere overgang, iets wat ons regelmatig een hoedje doet schrikken.

In Wolf Point stoppen we weer om te lunchen. We gaan niet hard vandaag maar we hoeven ook niet ver dus dat maakt niet uit. Wolf Point is een stadje in een Indianen Reservaat en hier is het duidelijk te zien dat we omringd zijn door Indianen.

We eindigen in Culbertson op een free-campsite. Het is een soort parkje in het dorp waar je tot 5 dagen mag kamperen.

Er zitten WC's bij, water, electriciteit en meer dan genoeg picnictafels.
De meeste zijn van steen maar de kinderpicnic tafel is goed te tillen en zetten we even in de zon.

Ik besluit een rondje dorp te doen op zoek naar mini USB oplaadkabels, die willen we kopen om de Garmins mee op te laden. We hebben 2 snoeren maar om ze te kunnen gebruiken op de motor moeten we erin snijden en dat willen we niet doen met de enige 2 snoeren die we hebben. Het dorpje is maar klein, een drogisterij een supermarkt en een hardware store en dat is alles. Ik ben dan ook zo weer terug bij de tent. Ik heb wel USB kabels gezien maar we besluiten bij een grote hardware store nog een poging te wagen, wie weet hebben die meer keus en betere prijzen. We spelen een spelletje rummicub, lezen en internetten wat (genoeg open netwerken hier in de lucht) en we maken de sproeier van de brander eens goed schoon. Na het eten besluiten we ons nog maar een keer over de route te buigen voor de VS maar omdat het al snel donker en koud wordt duiken we vroeg de tent in.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us