Een meevallertje

Theodore Roosevelt National Park, North Dakota, USA No Comments 1121

Van Culbertson, Montana, USA naar Theodore Roosevelt National Park, North Dakota, USA

Omdat we vandaag maar 160 km hoeven te rijden slapen we uit dan is het meteen een stukje warmer. De lucht is dan ook al stralend blauw als wij eindelijk opstaan. Tijd om rustig aan in te pakken en richting Canada te rijden.

Na een blik op de kaart besluiten we de route iets aan te passen. Dan kunnen we via Writing Rock, geen idee wat het is maar het staat op de kaart als toeristisch iets en aangezien het feit we toch tijd zat hebben gaan we ontdekken wat het is.

Voor de verandering zetten we dus weer koers naar het noorden.

Vlak voor de grens slaan we af richting het oosten om North Dakota binnen te rijden. Meteen al gaan we in de remmen, een meertje in het midden van de prairie!
Een stuk verderop zien we nog een meertje, eentje die zwart ziet van de eendjes. Een betere plek om alle eendjes zwemmen in het water te zingen is er niet!

Rond 11:30 komen we aan bij Writing Rock. We gaan eerst maar eens bekijken wat het is.

Er liggen 2 stenen in een huisje en volgens het bord die erbij staat zijn de tekeningen erop gemaakt door de indianen het zijn donder en bliksem tekeningen. Nu we de stenen gezien hebben besluiten we hier ook maar te lunchen. Met de staatswisseling is ook de klok een uur vooruit gegaan dus tijd technisch gezien is het 12:30, tijd voor een boterham dus. Daarnaast is dit best een mooie plek. We kijken in alle richtingen uit over de prairie en bij de stenen is ook een picnic area, speeltuin en WC een prima plek om rustig even te zitten dus.

Na de lunch rijden we naar de grens. Het blijkt een kleine grens te zijn dus voor we Canada in gaan vraag ik even aan Amerikaanse zijde of we vandaag al terug mogen komen. Als de man zegt jahoor geen enkel probleem besluiten we naar Canada te gaan en meteen na de grens om te keren. Dat gebeurt hier wel vaker en de mensen van de grens noemen het een fly ball of zoiets, het heeft in ieder geval al een naam. Grappig genoeg moeten we aan Amerikaanse zijde wel weer de vragen beantwoorden, do you carry any fruit, vegetables etc? We hebben een paprika en ui bij ons maar zeggen toch gewoon nee, die spullen hebben we toch immers in Amerika gekocht en net het land mee uit genomen? Omdat we nu een nieuwe stempel moeten krijgen via de landgrens moeten we wel een i-94 formulier laten invullen en daarvoor moet je 6 dollar betalen. Twaalf dollar armer maar met een mooi geniet formulier in ons paspoort rijker kunnen we even later Amerika terug in en koers zetten richting het zuiden. Op naar het mooiere weer want hier aan de grens trekt het behoorlijk dicht.

De weg richting zuid is weer erg recht. Er waait een best harde westen wind waardoor we de hele tijd lichtelijk schijn op de motor zitten. We tanken bij een groot tankstation net buiten het dorp, enkel om erna in het dorp te zien dat de tankstations daar 10 cent per gallon goedkoper zijn. Jammer maar helaas.

We rijden door tot Theodore Roosevelt National Park. Dan zijn we het rijden wel zat. Bovendien is het al 17 uur geweest. Tijd om een kampeerplek te zoeken. Volgens het boekje van het park zijn de campings in het park 14 dollar. Maar 1 mile verderop, net buiten het park ligt ook een camping. We besluiten daar te kijken. De National Grasslands camping kost maar 6 dollar en heeft ook water. Goed genoeg voor deze avond besluiten we en we zetten de tent op aan de rand van de camping met een prachtig uitzicht.

Terwijl Sander het avond eten maakt zet ik de tent op. Daarna is het eten en afwassen en dan gaat de zon alweer onder. De zonsondergang maakt het uitzicht nog spectaculairder.
We nemen dan ook rustig de tijd om te genieten van het uitzicht. Als de zon onder is wordt het echter weer in een rap tempo koud. Dus om 20 uur houden we het alweer voor gezien. Tijd om de slaapzak in te kruipen dat is een stuk warmer.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us