Badlands national park

Badlands National Park, South Dakota, USA No Comments 1065

Vanuit Rapid City, South Dakota, USA een dagje naar Badlands National Park, South Dakota, USA

Het is tijd voor een dagje rustig aan. Vandaag gaan we dan ook nergens heen, nou ja met de tent dan, wij zelf gaan wel op stap. Omdat we niet hoeven in te pakken kunnen we een keer 's-ochtends douchen, een echte luxe voor ons want meestal moeten we, in verband met het inpakken van de handdoeken, aan het eind van de middag douchen. Na de heerlijke douche loop ik, tussen alle konijntjes door (wat zitten hier veel konijntjes en ze zijn helemaal gewend aan mensen en lopen dus rustig voor je voeten) naar de receptie. 's-ochtends maakt de eigenaar koffie en als je wil mag je die komen halen. Ik maak een praatje met de eigenaar en begroet 3 van zijn 5 katten, waar de andere 2 zijn weet hij ook even niet. De eigenaar is een wat oudere man die graag een praatje maakt, voeg daar zijn dierenrijk aan toe (5 katten en een hond) en ik blijf graag even hangen om alle dieren aan te halen. Uiteindelijk keer ik dan toch terug met 2 koppen koffie en kunnen we aan het ontbijt.

Na het ontbijt werpen we een blik op de kaart en kiezen voor de binnendoor route naar Badlands National Park. We stappen op de motor en vertrekken. De route gaat via Scenic, ondanks de naam van het dorp is de weg redelijk saai. Pas als we bij het national park in de buurt komen begint het interessant te worden.

Eenmaal in het park begint de pret pas echt.
We staan meer stil dan dat we rijden en blijven foto's maken!
Eerst slaan we rechtsaf, deze weg is maar kort voor we het park weer uit gaan. We keren om en rijden dezelfde route terug, nu pakken we de linker tak van het park, een wat langere weg. Daarna kunnen we afslaan naar een gravel weg die ons weer terug brengt naar Scenic.

Het prachtige weer helpt zeker met het plezier dat wij hier hebben.

Zal Glacier er ook zo uitgezien hebben met een strak blauwe lucht?
Als we een picnic plek zien besluiten we te stoppen, ook al is het nog geen 12 uur. Allereerst moeten we wat kleren lozen, de jassen gaan in de lege zijtas en de wintervoering wordt uit de broek geritst, het is hier te warm voor al die kleren. Na de lunch komen we een hele groep van deze vriendjes tegen.
We denken dat het de prairie dog is, en dit exemplaar een erg dikke en luie hond. Het stikt hier van die beestjes, waar je ook kijkt zie je ze zitten. Wel grappig want verder hebben we ze in dit park nog nergens gezien.

Een stuk verder vinden we een uitzichtpunt waar niemand is, en dat terwijl deze zeker de moeite van het stoppen waard is.

Daarna verandert de omgeving weer. De bergen gaan nu veel meer kleuren vertonen, van geel naar roze naar grijs. Wederom een zeer fascinerend gezicht!
We schieten totaal niet op qua afstand met al dit stoppen en de foto's uitzoeken wordt een aardige klus maar we zijn wel erg blij dat we de moeite hebben genomen om naar dit nationale park te rijden.

We slaan af en rijden de gravel weg op, al snel halen we een paar auto's in die kruipend over de gravel weg gaan. OK de weg is een aardig wasbordje maar langzaam rijden maakt dat echt niet beter hoor! We passeren het bordje 'be careful bisons' en niet veel later...

Het is wel oppassen geblazen op de gravel weg want de buiten bochten zijn regelmatig behoorlijke diepe grind of zacht zand bakken. We houden de binnen bochten dus maar aan en rijden naast elkaar met een aardig vaartje het park uit.

Als we bijna bij Scenic zijn komen we langs een stuk weiland met een kudde paarden.

Het lijken wilde paarden, of in ieder geval paarden die totaal niet gewend zijn aan verkeer want ze rennen weg als ze de motoren horen. Als wij de motoren stil zetten blijven de paarden ook stil staan, tot er weer een auto aan komt dan zet de kudde zich weer in beweging. We blijven een tijdje staan om de kudde te bekijken. De logica van hun gedrag is ver te zoeken want ze rennen een beetje in rondjes. Een heel stuk verderop sjokt een eenzame hengst, totaal niet onder de indruk van het geluid van motoren of auto's. Wel een hengst met blijkbaar een volle blaas want in plaats van rondjes te draven gaat hij rustig staan te plassen.

Bij Scenic besluiten we niet ook nog naar het zuidelijke deel van de Badlands te gaan maar terug naar de camping te gaan. Een paar uurtjes relaxen in het zonnetje klinkt ook erg goed. We nemen dus maar weer de US44 terug naar Rapid City. Op de terugweg passeren we wederom de dinosaurus.

Eenmaal op de camping trekken we snel de motorkleding uit, tijd voor wat verkoeling. In het zonnetje zonder motorkledig is het heerlijk genieten. We passen onze route voor morgen nog wat aan, nemen nog een douche en bekijken alvast wat campings voor de komende dagen. Het is duidelijk te merken dat vandaag een warme dag was want ook als de zon onder gaat blijft het buiten nog redelijk aangenaam, we hopen dat we in Yellowstone ook zulk lekker weer hebben.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us