Rushmore, haarspeldbochten en Devil's tower

Devil's Tower, Wyoming, USA 0 Comments 1149

Van Rapid City, South Dakota, USA naar Devil's Tower, Wyoming, USA

We staan vroeg op want vandaag staat er weer een drukker dagje op het programma. We beginnen met het bezoeken van Mount Rushmore.

Nou ja vanaf de weg dan want 22 dollar om te mogen parkeren en de stenen van dichtbij bekijken daar hebben we geen zin in.

Na de nodige foto's van het viertal beginnen we aan de scenic routes van het Custer State park. Het begint al voor we het park inrijden met 2 kurkentrekkers achter elkaar.

Daarnaast zijn er tal van hele smalle tunnels, het is steeds 1 baan en je kunt niet echt lekker van te voren zien of er iets aankomt.
We beginnen in Custer State park met de wildlife loop, we gaan niet voor het wild enkel voor de leuke bochten. Maar als je dan toch een bison tegen komt kun je die niet zomaar voorbij rijden.
Of wat zeg je van dit schattige wild?
Ook komen we hertjes tegen maar die zien we enkel vanuit de verte.
Aan het eind van de wildlife loop komen we nog deze meneer tegen.
Geduldig ligt hij te wachten tot de prairie dog uit het holletje komt. Zal hij doorhebben dat er naast hem eentje zit? Zijn geduld wordt trouwens wel beloond want niet veel later.

Na de wildlife loop gaan we door naar de Needles highway. Alweer een mooi staaltje bochten werk en prachtige omgeving.

We blijven ons verbazen, zo rij je dagenlang enkel recht vooruit en nu bocht na bocht na bocht. De omgeving van Rushmore is echt geweldig qua wat er te zien is en het rijden. We hadden hier makkelijk nog een paar dagen kunnen blijven maar ja Yellowstone lonkt ook.

Ook op de Needles highway komen we door een tunneltje...

Deze is vanaf onze kant zo onoverzichtelijk dat we midden voor de tunnel moeten gaan staan willen we zien of er iets aankomt. Als dat het geval blijkt te zijn moeten we weer achteruit en dan aan de kant gaan staan. Na de auto kunnen we wel er doorheen en dan zien we dat aan de andere kant meer ruimte is. Ook staan hier al een paar mensen foto's te maken en het verkeer van deze kant aan te geven of de tunnel vrij is.

Na de Needles highway nemen we weer een andere scenic route terug naar Mount Rushmore.

Vlak voor Mount Rushmore staan er opeens veel auto's, we kijken in onze spiegel en zien George Washington.
Eventjes omkeren dus en nog wat foto's maken. Daarna had ik bedacht een klein weggetje richting Crazy Horse te nemen. Het weggetje kan de bijnaam railroad crossing krijgen want we zijn het spoor wel 30 keer overgestoken. Het spoor gaat rechtvooruit en de weg zigzagt steeds het spoor over.

Aan de ander kant van het weggetje slaan we weer links af richting het zuiden. Het Crazy Horse monument (het 5de gezicht van Rushmore) schijnt ook vanaf een pullout te zien te zijn.

Je kunt echter lang niet zo dichtbij komen als bij Mount Rushmore.

De volgende bezienswaardigheid staat heel hoog op mijn wishlist.

Het Flinstonesdorp! Helaas is de camping en het park al gesloten want anders waren we hier een dagje blijven logeren. Het schijnt dat ze op het park Fred, Wilma en Barnie hebben staan. Daarnaast zijn dus de huisjes in stijl en hebben ze een Flinstones Drive-Inn.
Helaas voor ons geen yabadabadoe maar gewoon doorrijden. Hadden ze niet even 2 weken langer open kunnen blijven?

We verlaten South Dakota en rijden Wyoming binnen. Deze staat heeft als slogan Forever West, we zijn benieuwd.

We rijden via Sundance. Daar staat het monument van de Sundance's Kid. Het verhaal erachter weet ik niet (behalve dat hij daar gevangen heeft gezeten) maar het monument is leuk.
Tot nu toe uit het Forever West zich vooral in oude auto's, we zien meerdere oude auto's hier rondrijden. Sommige liefdevol onderhouden en andere totale barrels.
We rijden door naar de Devil's Tower.
Een National Monument. Allereerst willen we naar de camping. Maar onderweg moeten we toch even stoppen voor dit bord.
Ernaast zien we ook een paar van deze schattige vriendjes.

De camping is al aardig vol. Zo vol dat een vrouw naar ons toekomt en aanbiedt hun plaats met ons te delen. Dat vinden wij super vriendelijk en het mag ook van de mensen van het park dus parkeren we achter hun camper en zetten de tent neer. Daarna is het snel eten geblazen want de zon gaat al onder en we willen de Devil's tower met zonsondergang fotograferen. Helaas kan dat niet vanaf de camping dus moeten we nog even snel op de motor springen om het volgende plaatje te kunnen schieten.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us