Yellowstone

Gardiner, Montana, USA No Comments 1381

Van Cody, Wyoming, USA naar Gardiner, Montana, USA

Vandaag gaan we naar Yellowstone met een volgeladen topkoffer met eten en een volle tank verlaten we Cody. Bij het tankstation komen we wederom een nieuw type benzine tegen, octaan 85,5!

Het is nog 50 miles tot de entree van het park en eenmaal binnen klimmen we meteen tot 2000 meter hoogte. Best fris hier boven!

We beginnen met de loop richting het noorden. Eerste bezienswaardigheid op deze route zijn de Mud Vulcanos. We ruiken ze al eerder dan dat we ze zien. Onderweg komen we namelijk al de nodige zwavel putten tegen.

Bij de Mud Vulcanos is een korte wandelroute uitgezet. Het enige wat erger stinkt dan deze zwavel putten zijn de WC's die ze hier hebben staan. Het is dat ik echt moet plassen want anders had ik wel een andere WC opgezocht. We lopen de route met de klok mee, de minst steile richting volgens het bord en al snel zien we de eerste blub omhoog komen.

En even verderop een volgende poel.
Ook zijn er wat rustigere watertjes.
We zien zelfs vogeltjes door dit ondiepe water lopen terwijl er toch echt iets van damp af komt, koud zal dit water dan ook niet zijn.

Als we weer verder rijden komen we grote groepen buffels tegen.

We moesten vanochtend al stoppen voor een buffel die voor Sander rustig de weg over kuierde maar nu zien we hele kuddes.

Het volgende wat we tegenkomen is een 4 miles hike bij de Grand Canyon van Yellowstone en de Upper en Lower falls. Voor we aan de hike beginnen is het tijd voor een stevige lunch, broodje worst.

Aangesterkt beginnen we aan de wandeling. De jassen en protectiekleding gaan in de packsafes en dan kunnen we oppad.
Daar gaan we dan 328 treden omlaag en ook nog wat schuine stukken. Maar dan heb je ook wel wat hoor!
Dit zijn de Lower Falls. Hierna moeten we rechtsomkeert maken en 328 treden omhoog.
De trap is een metalen rooster trap waar je doorheen kan kijken en soms zie je onder je meters lang niets en dan pas rotsen. Omhoog vind ik de trap beter dan omlaag omdat je nu niet steeds hoeft te kijken waar je je voeten moet zetten en dus steeds door het rooster de diepte in staat te turen.

Hijgend komen we boven aan bij de trail. Dat was de Lower Falls nu een stukje wandelen langs de canyon.

De wandeling gaat tot aan Artist Point waar je wederom uitzicht hebt op de Lower Falls. Vanaf Artist Point raken we de trail een beetje kwijt en besluiten we maar om te keren en dezelfde route terug te lopen. Deze keer gaan we echter niet de 328 treden omlaag maar lopen we naar de Upper Falls.
De Lower Falls zijn toch duidelijk mooier dan deze.

We stappen weer op de motor om weer een stukje te rijden. We gaan nog verder richting het noorden naar Tower Falls. Onderweg heb je een prachtig uitzicht.

Ook de Tower Falls vallen een beetje in het niet bij de Lower Falls.

We blijven dan ook niet lang maar besluiten door te rijden naar de hot springs van Mammoth vooral omdat we zien dat ondertussen de Tower Falls camping ook vol is. Een camping plek zoeken gaat nog lastig worden want vanochtend stond bij de ingang ook al dat de Mammoth camping vol is.

Er volgt nog een kleine oponthoud veroorzaakt door geiten.

En omdat het ondertussen al 17 uur is besluiten we de hot springs te bewaren tot morgen. We rijden via de Mammoth camping (inderdaad vol) het park uit. Het duurt toch nog een kilometer of 20 voor we een National Forest campsite tegenkomen waar we de laatste vrije kampeerplek weten te bemachtigen. We zetten het tentje neer achter een paar mooie rotsblokken en hebben net ons avondeten op als ik besluit een ander stel wat in een auto een plek zoekt uit te nodigen op onze plek. Tenslotte hebben Pat en John ons bij Devil's tower ook uitgenodigd op hun plek en ze hebben gelijk zoveel ruimte nemen wij niet in beslag. Het blijkt een Duits stel te zijn wat een 5 weekse rondreis maakt door de USA. We vergelijken even onze routes en dan gaat ieder terug naar zijn eigen ding want de duisternis valt al weer snel.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us