Yellowstone dag 2

Sheffield national forest, Wyoming, USA No Comments 1083

Van Gardiner, Montana, USA naar Sheffield national forest, Wyoming, USA

Of het het feit is dat we tegen de tijdzone in reizen of omdat we tussen de bergen staan weet ik niet maar voor de verandering wordt ik pas om 7 uur wakker. Omdat Yellowstone weer lonkt pakken we snel alle spullen in en rijden terug via het tankstation het park in.

We beginnen met een rondwandeling bij de Mammoth hotsprings.

Ze hebben hier diverse terrassen met hotsprings waar je langsaf kunt wandelen.
Ook kun je nog een scenic drive doen, nu dacht ik dat betekent langs de hotsprings afrijden maar dat bleek niet helemaal te kloppen. Je kunt naar boven rijden en daar kun je dan weer wandelen.

Na deze 2 wandelingen gaan we verder richting het Norris Basin. Daar kun je weer kiezen voor 2 wandelingen. Wij kiezen voor de korte, de porselein rondwandeling.

Vooral de kleuren spreken ons erg aan.
We verlaten de boardwalk dan ook pas als onze magen echt beginnen te protesteren.

Een stukje verderop is een picnic plek, daar eten we de rest van de broodjes worst op. Dat voelt een stuk beter, we kunnen er weer tegenaan!

We slaan een paar haltes over omdat we nog graag een wandeling willen maken bij de Midway Basin. Daar schijnt het ook een mooie kleuren paradijs te zijn. We zijn nog niet op de boardwalk en zien.

Maar pas aan de andere kant van de boardwalk komt het echt spectaculaire.
Nu zien we aan de overkant een berg en een wandelpad. Sander heeft gelezen dat de kleuren vanaf daar pas echt goed te zien zijn. We rijden dan ook naar het begin van het wandelpad en vanaf daar besluiten we dat Sander gaat wandelen en ik bij de motoren blijf. Ik heb even geen zin meer om te wandelen namelijk. Dus terwijl Sander het mooie kleuren spectrum gaat bewonderen ga ik even rustig van het zonnetje genieten.
Drie kwartier later is Sander terug en gaan we op pad naar de laatste bezienswaardigheid van ons verlanglijstje. Old Feithful Geyser. Deze geiser barst gemiddeld iedere 1,5 uur uit. We lopen naar de bankjes waar een heuse menigte zich al verzameld heeft. Dat is een goed teken die zitten hier vast al een tijdje. En wat blijkt dan ook? We hebben mazzel want 10 minuten later.
En de geiser gaat maar door met water spugen. Ik was nog bang dat het niet zou lukken om een foto te maken van de uitbarsting maar we hebben rustig nog een paar keer kunnen scherpstellen, inzoomen, draaien en een panorama shoot maken, de geiser gaat maar door. Pas als de kracht van de geiser wat afneemt begint de grote trek terug naar de parkeerplaats. Omdat we geen zin hebben in een file auto's voor ons haasten wij ons dan ook naar de motoren en stappen snel op.

We rijden naar de camping Lewis Lake. Volgens het bord bij de ingang vanochtend en volgens het bord bij de camping is deze niet vol. We rijden de A, B en C loop af maar kunnen echter geen vrije plek vinden. Dat is balen want dat betekent dat we nog 20 km verder moeten rijden en het is al 17 uur.

We verlaten Yellowstone en proberen het eerst bij de camping net buiten het park. Die kost echter 40 dollar iets wat wij er niet voor over hebben. Dan nog maar 2 kilometer verder naar de National Forest campsite. Om daar te komen moeten we wel nog even door een doorwading maar dan komen we bij een kleine campsite met een stuk of 6 plekken. Allemaal bezet helaas maar als ik even met een mevrouw spreek die hier op de camping staat besluiten we onze tent gewoon ergens in het gras te zetten. Het water is namelijk al afgesloten en het bord over betaling is volledig afgeplakt. De camping lijkt niet meer operationeel te zijn een tentje buiten een camping vak op het gras zal dan ook niet echt een probleem zijn.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us