Grand Teton National Park

Montpelier, Idaho, USA No Comments 1203

Van Sheffield national forest, Wyoming, USA naar Montpelier, Idaho, USA

Wat is het koud!!!! Als we 's-ochtends de tent uit kruipen blijkt dat niet enkel aan ons gevoel te liggen.

De motoren zitten onder de rijp, het voelde dus niet alleen koud het was koud. Pas als het zonnetje boven de bergen uit komt wordt het iets beter. Maar dan nog staan we te springen om warm te blijven.

Op de camping staat ook een stel met 5 paarden. Hun vakantie bestaat uit lange tochten maken met de paarden. Het stel vertrekt voor ons naar huis en we zien dat ze een hele mooie trailer hebben, aan de voorkant is het een woon gedeelte en achterin staan 2 paarden. Ze rijden dus wel met 2 auto's en trailers, de andere auto trekt een normale paardentrailer met daarin 3 paarden.

We kruisen de doorwading weer en rijden terug naar de hoofdweg. Allereerst stoppen we bij het visitorcenter om onze watervoorraad aan te vullen en dan gaan we op weg naar Grand Teton National Park. Dit national park ligt zowat tegen Yellowstone aan en bij de ingang van Yellowstone kun je meteen een toegangspas kopen voor Grand Teton. Merkwaardig genoeg zit hier echter helemaal geen controle op want wij komen geen enkele hokje tegen.

We rijden de scenic driveway van Grand Teton, die gaat langs verschillende bergen en meren.

De bergen zijn erg indrukwekkend en we stoppen dan ook vaak voor foto's.
Bij Jenny Lake is helaas ook net een bus vol toeristen gestopt dus het is even zoeken naar de juiste plek om een mooi plaatje te kunnen schieten.
Op een gegeven moment hebben we de bergen wel gezien, ze zijn mooi maar je kunt maar een bepaald aantal foto's maken en keren stoppen zonder dat het saai begint te worden. Gelukkig komen we dan ook al snel aan in Moose, het einde van de scenic rit. Bij de uitgang zien we dat hier wel toegangspoortjes zijn dus vanuit de zuidkant controleren ze wel je toegangspas.

We lunchen in Jackson bij een tankstation, niet de meeste fraaie plek maar we zitten aan een picnictafel in het zonnetje dus we hebben niets te klagen. Daarna vervolgen we onze weg richting Idaho. We rijden nog altijd tussen de bergen en blijven nog altijd rond de 2000 meter hoogte. We hopen toch wel dat we vannacht ergens zitten waar het minder koud is!

De natuur blijft onveranderd mooi, waarschijnlijk helpt het wel enorm dat het herfst is want de kleuren zijn geweldig. Was in Grand Teton het gros van de bomen nog geel waar we nu rijden zien we veel oranje en vuurrode bomen.

Als we het bordje van Idaho passeren hoeven we niet ver meer tot Montpelier. Ik had van te voren al opgezocht dat daar een 'echte' camping zit. Na 2 nachten op een primitieve camping zijn we wel weer toe aan een douche en internet. Na Montpelier gaan we weer door allerlei National Forests rijden en dus heb je dan weer enkel primitieve campings. Tijd om een dagje vroeg te stoppen dus. Om 15:30 rijden we de camping op en zetten we de tent neer langs een klein riviertje. Snel springen we onder de douche zodat de handdoeken nog kunnen drogen. Als we 's-avonds onze blog zitten bij te werken (wat niet heel soepel gaat met het zeer trage internet) worden we nog getrakteerd op bijna volle maan.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us