Salt Lake City

Farmington, Utah, USA No Comments 1136

Van Montpelier, Idaho, USA naar Farmington, Utah, USA

Gelukkig was de afgelopen nacht een stuk minder koud. Dat slaapt toch een stuk beter. Uitgerust vertrekken we dan ook binnendoor richting Salt Lake City.

Onderweg komen we door het dorpje Paris.

We zoeken naar de Eifeltoren maar kunnen die niet vinden. Ook het Louvre, de Sacre Cour of Centre Pompidou hebben ze niet nagemaakt in dit dorpje.

Veel sneller dan ik verwacht rijden we Utah binnen. Dat betekent dus even keren om een foto van het bord te maken en dan kunnen we weer verder. Ook hier zien we weer prachtige herfstkleuren. Soms gele.

En dan weer knalrode.
Tegen lunchtijd komen we opeens de borden tegen dat er een marathon gaande is en dat we vertraging kunnen verwachten. Dat is balen want uitgerekend vandaag hebben we geen lunch bij ons en moeten we dus nog boodschappen doen. Als we een lange tijd stil komen te staan gooien we ook alvast de jerrican benzine in mijn tank want ik neig het dorp niet te gaan halen met de benzine die we hebben en helemaal niet als we stop-and-go moeten gaan rijden.

We zien de meeste mensen trouwens de marathon lopen en niet rennen en er zitten exemplaren tussen dat je je afvraagt wat de mensen heeft bezield zich in te schrijven maar goed we gaan in ieder geval harder vooruit als hun en met slechts een uur vertraging bereiken we het dorpje waar dan wel een tankstation zit maar geen supermarkt. Ze hebben wel een Subway dus daar lunchen we dan maar.

Eenmaal aangekomen in Salt Lake City rijden we eerst langs de bandenzaak om af te spreken dat we maandag de banden komen wisselen. Daarna rijden we naar de outdoorzaak en onderweg komen we nog meer internationale gebouwen tegen. De Big Ben...

En het Capitool.

En wat ons toch ook altijd blijft verbazen is dit.

Zo sta je in de Walmart bij de camping afdeling en een gangpad verder, tussen de geweren.

Omdat we hebben afgesproken om na het avondeten bij Kevin en Patty aan te komen (onze tentspace hosts voor Salt Lake) gaan we uit eten vanavond. We hebben zin in steak en friet en zoeken dit op in de Garmin. De eerste tent die hij kent blijkt gesloten. Dan naar nummer 2. Die is wel open maar al staat hij onder steakhouse in Garmin steak hebben ze er niet. Het blijkt een veredeld soort fastfood te zijn waar we een 3 soorten vlees schotel nemen. Beide bestellen we chips als side en als ze zeggen pak maar een zakje chips hebben we pas door dat we fries hadden willen hebben. Gelukkig zijn ze soepel en wisselen ze de chips om voor fries. Het eten is OK, voor fastfood prima maar helaas niet de steak waar we naar uitkeken. Met volle magen gaan we nog een keer naar de supermarkt voor een portie bier. Daar leren we dat in Utah het bier niet zo sterk mag zijn, het limiet wat de supermarkt mag verkopen is met 3.2% alcohol. Alle brouwerijen maken dus blijkbaar een speciale uitvoering voor Utah. De Hurricane hier (hebben we in Canada gedronken) is hier maar 3.2% in plaats van de 5.7 in Canada. Hetzelfde voor de Budweiser, de Coors en zelfs de Heineken! En dan verkopen ze ook nog light bier, daar zit trouwens ook gewoon 3.2% in. Een local legt ons uit dat het een supermarkt wet is en dat enkel lokale brouwerijen iets meer alcohol in hun bier mogen hebben, die mogen tot 4% gaan. Willen we echt bier dan moeten we naar een liquorstore gaan.

We komen uiteindelijk bij Kevin en Patty aan met een 18 pak bier (als het promilage omlaag gaat moet de kwantiteit maar omhoog) en een doos, ondertussen gesmolten, geglazuurde donuts. We worden meteen de weg gewezen naar boven, een tent daar willen ze niets van horen, we krijgen een kamer met eigen badkamer. Nadat we ons snel omgekleed hebben pakken we een biertje en wisselen we verhalen uit.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us