Regen en wind

Fallon, Nevada, USA No Comments 1218

Van Grantsville, Utah, USA naar Fallon, Nevada, USA

Dit was een vreselijke nacht het heeft gestormd en geregend en we hadden beide de tent constant tegen onze kont aan. We durfden er niet uit om te controleren of alles goed vast zat uit angst dat de tent zou wegwaaien. Ook ging er nog een auto rond rijden op het parkeerterrein waarbij hij meerdere keren met zijn koplampen de tent in stond te schijnen. Al met al geen goede nachtrust dus en we zijn dan ook geradbraakt. Om 5 uur geef ik het slapen op en ga ik met de garmin spelen.

Als we de tentjes uit komen is het buiten nog donker, maar als het lichter wordt blijk je daar niet veel aan te missen, het is grauw en grijs.

Ik haal de jas maar tevoorschijn en na een half uur rijden halen we ook maar de regenpakken tevoorschijn. Het regent nog niet maar het ziet er wel naar uit dat het gaat gebeuren en bovendien is het koud.

De zoutvlakte is dan ook niet heel veel bijzonders, hij is vooral erg nat op dit moment.

Al snel stappen we weer op de motor en gaan verder, schuin hangend in de wind met af en toe een bui. Bij het tankstation besluiten we onze route te wijzigen. In het zuiden ziet het iets beter uit, we gaan nu dan maar recht omlaag doorsteken naar de US50 in plaats van de interstate 80. Dat blijkt een goede keus al snel wordt het droog en hier en daar zien we zelfs een voorzichtig zonnetje.
Het blijft wel redelijk fris.

Verder is het wel een dag van veel kilometers, in totaal leggen we 700 km af grotendeels met flinks windvlagen en op grote hoogte. Sander zijn motor heeft er moeite mee. Soms komt hij niet boven de 60 mile per uur uit. Het gebrek aan vermogen schrijven we toe aan de hoogte waarop we rijden, zijn vergrote sproeiers zijn daar niet echt voor geschikt. Naast het gebrek aan vermogen merken we ook dat zijn motor flink meer verbruikt, normaal tankt Sander 1 liter meer dan ik, nu is het (op niet eens een lege tank) meer dan een gallon!

Pas vlak voor Fallon wordt de lucht echt blauw. Nevada is een staat van absoluut niets, we hebben nog geen supermarkt gezien de afgelopen 400 km maar Fallon is een stad dus dat is ons doel. Opeens zien we ook een afwisseling van het uitgestrekte prairie landschap.

Een zandduin!Verder is het toch enkel dit wat we gezien hebben.
In Fallon rijden we naar de enige camping die ze hier hebben. Sander begint met eten maken en ik zet beide tentjes op. Daarna maken we snel onze bedjes en springen we onder de douche. Het slechte slapen van afgelopen nacht, het vroege opstaan, en de lange rit zorgen ervoor dat we daarna al snel in bed liggen. Ik lig er nog niet in of ik hoor een paard hinniken, zijn hier paarden? Op de camping? In de stad?

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us