Stressbook

Cupertino, California, USA 0 Comments 1143

Van Fallon, Nevada, USA naar Cupertino, California, USA

In verband met het overhaaste vertrek uit Salt Lake City, hebben we gisteravond via het advrider forum contact opgenomen met een aantal mensen in de buurt van San Francisco. We moeten namelijk nog steeds onderhoud aan onze motoren doen en dat kan toch echt het beste bij iemand in een garage. De eerste reactie laat niet lang op zich wachten. Helaas betreft het een afmelding. De persoon in kwestie heeft zijn huis vol zitten met slachtoffers van de bosbranden in de regio. Niet veel later krijgen reactie van een dame die wel plek voor ons heeft. Als we net gereageerd hebben met de vraag of we misschien nog dezelfde dag langs kunnen komen, krijgen we ook nog reactie van Dr. Bennie, zelf ook motorreiziger. We leggen hem snel dezelfde vraag voor en krijgen al snel reactie dat, dat geen enkel probleem is. Hij is alleen wel van plan om 's avonds naar een vriend van hem te gaan dus we moeten rond 6 uur bij hem thuis zijn.

Snel pakken we onze spullen in en zetten koers over de I80 richting onze eerste stop de Cabela's in de buurt van Reno.

Daar blijken ze de bithouder en bitset te hebben die Marianne voor haar Leatherman wil hebben. Voor de rest stelt de zaak weer enigszins telleur. Wel hebben ze een onmisbare flessenhouder.
We besluiten snel onze weg te vervolgen in de richting van toch wel het belangrijkste doel van de dag. De Microsoft Store in San Francisco. Als ze de laptop van een paar dagen terug nog maar hebben. Niet veel later kunnen we alweer een staat van ons lijstje afstrepen, California. In Truckee besluiten we onze tanks vol te gooien. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Nu waren we in Vancouver door Bryan al gewaarschuwd dat de tankstations in California een soort rubber slurf hebben waarmee de benzinedampen worden afgezogen. Maar dat deze helemaal ingedrukt moet worden om benzine uit de slang te laten komen was mij niet helemaal duidelijk. Ik pak het stuk gereedschap erbij wat we van Bryan gekregen hebben en kom er dan achter dat ik dat helemaal niet op de slang vast kan zetten. Zo sta ik alsnog met een hoop geklooi beide tanks af te vullen.

Drie kwartier later zijn we zelf aan de nodige brandstof toe en als we het bordje rest area zien is de keuze om te lunchen snel gemaakt. Terwijl we onze lunch spullen staan op te ruimen komt er een man met een Harley Roadglide het parkeerterrein op gereden. Nadat hij het bakbeest geparkeerd heeft, komt hij onze kant op een knoopt het gebruikelijk praatje aan. Waar we vandaan komen, hoe lang we al onderweg zijn, etc. Hij zelf komt zojuist uit Reno en heeft net zijn nieuwe aanwinst opgehaald. “Gewonnen”, voegt hij er aan toe: “Moet je raden wat ik er voor betaald heb”.Ik heb werkelijk waar geen idee en kijk hem vragend aan.Hij glundert: “99 cent!”Dus dat is wat de amerikanen er zelf voor over hebben. Ik feliciteer de man met zijn nieuwe aanwinst en we vervolgen onze weg, die vooral redelijk saai is.

Al snel rijden we stedelijk gebied in en het duurt dan ook een tijd voordat we eindelijk weer een rest area tegenkomen. We nemen nog een laatste pauze voordat we San Francisco binnen rijden. Maar als we ontdekken dat de toeristen informatie die op het bord aangegeven stond, enkel bestaat uit een kaart van de omgeving, rijden we al snel weer verder. Het verkeer is ondertussen aardig wat drukker en we hebben al een paar keer tussen de autos door gereden. In tegenstelling tot de andere staten is dat in California toegestaan. Bij de tolbrug richting San Francisco besluiten we toch maar in de rij te blijven staan. Totdat het allemaal wat te lang duurt en er extra poortjes voor contante betaling open gaan. We wurmen ons verder naar voren en rijden over de Oakland Bay bridge, San Francisco binnen.

Ons navigatiesysteem brengt ons naar het winkelcentrum waar de Microsoft Store zich bevindt. Uiteraard is parkeren voor de deur geen mogelijkheid. We rijden door rond het winkelcentrum totdat we een bord 'Public Parking' zien en rijden de motoren naar beneden de parkeergarage in, totdat we bij een medewerker komen. “Dit is geen motor parkeergelegenheid”, is het eerste wat hij zegt. Potverdrie, zet dat dan gewoon bij de ingang had ons weer een ritje naar beneden gescheeld. Lichtelijk geirriteerd vraag ik hem waar de motor parking is, maar hij heeft geen idee. Vol op het gas knal ik weer de parkeergarage uit, sla rechts af en nog geen 25 meter verder zie ik aan de achterkant van het winkelcentrum de motor parkeergelegenheid. We parkeren de motoren en betalen bij de automaat. Een bonnetje krijgen we niet. Op de automaat gaat het bolletje behorend bij ons parkeervak van oranje op zwart en daar moeten we het maar mee doen.

Vanaf de parkeergelegenheid is het maar een paar meter lopen tot de achteringang van Bloomingdale. We stappen het warenhuis binnen en wurmen ons door het in Gucci en Dolce & Gabbana gehulde winkelende publiek naar de uitgang. Nemen de roltrap naar de tweede verdieping en stappen de Microsoft Store binnen. Ik spreek de eerste de beste vrije medewerker aan en leg hem uit welke laptop ik wil hebben. Er wordt even in het magazijn gezocht en dan...“Ja we hebben er nog één”.Even later komt de medewerker terug met een doos onder zijn arm. We controleren de specificaties en dan kan ik afrekenen. Eerste proberen we mijn normale bankpas. Maar vlak voor het betalen zie ik dat de 100 dollar korting van de webshop er nog niet af is. Er wordt een andere medewerker bij gehaald en zonder problemen wordt de prijs aangepast.

Iets meer dan een half uur later staan we weer buiten met een grote doos. Hoe gaan we die meenemen? Hij past niet in de zijkoffers en al helemaal niet in de topkoffer. Uiteindelijk proppen we hem tussen de topkoffer en tent en sjorren hem vast met de spanbanden. Daarna zetten we koers richting het huis van Ben. Het eerste stuk de stad uit is het erg druk. Niet veel later blijkt waarom een mevrouw heeft een motorrijder over het hoofd gezien. Daarna wordt het een stuk rustiger. We rijden nog even langs de supermarkt voor ons avondeten en komen net een paar minuten na 6 uur bij Ben aan. De motoren gaan de garage in en zodra we een beetje geinstalleerd zijn vertrekt Ben naar de house warming van zijn vriend.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us