Versnellingsbak het vervolg

No Comments 1062

Dag 6 Cupertino, California, USA

We hebben bericht van Mat, met de vraag of we aan de uitgaande as van de versnellingsbak hebben gevoeld toen we de cardan as eruit hadden liggen. Dat hebben we niet dus we besluiten nogmaals de achterbrug uit de motor te halen. Als dat gedaan is voelt en hoort de bak nog altijd niet goed. Het is duidelijk dat er een paar lagers niet meer zo soepel lopen.

Op dit moment gaan we dus nergens heen. Ik probeer nog wel wat mensen te contacteren voor een oplossing. Maar kom steeds uit bij dezelfde namen en wordt er een beetje moedeloos van. Marianne is ondertussen in de garage bezig om een fiets klaar te maken. Ben heeft namelijk twee fietsen en ze wil op de fiets een paar boodschappen gaan doen. Als het zadel omhoog moet, komt ze mij vragen of ik daarbij kan helpen. Geen probleem. Ik draai de inbus bout van het zadel los. Marianne houdt het zadel op de juiste hoogte en ik draai de bout waar aan. "Peng!", moertje kapot. Nu kan het zadel niet meer vast en het moertje is uiteraard geen standaard moertje maar een tonnetje met schroefdraad wat in een zadelklem zit. Dat wordt voorlopig eventjes nog niet fietsen.

Marianne zoekt op internet de dichtstbijzijnde fietsenwinkel en we lopen er naar toe met het tonnetje in onze hand. Misschien dat ze daar wel zo'n tonnetje hebben. Maar helaas ze hebben alleen hele klemmen en om de juiste maat te kunnen bepalen heeft meneer de originele klem nodig.

We lopen terug naar het huis van Ben en na een stevige lunch met pannenkoeken besluiten we te fietsen naar een andere fietsenwinkel op 3 km afstand. De winkel wordt gerunt door een oudere man. Hij pakt het beugeltje met tonnetje van me aan en begint de graaien in zijn bak oude onderdelen. Even later komt hij tevoorschijn met eenzelfde soort klem maar dan in het wit (die van Marianne is zwart), het tonnetje wordt eruit gehaald, overgezet in de zwarte en hij zet hem ook meteen op de fiets en het zadel op de juiste hoogte. Deze complete service is gratis! Het was toch oud ijzer zei de man, hij was blij om te kunnen helpen en zegt hij, ik weet nu zeker dat jullie terug komen als er weer iets is! Gelijk heeft hij maar die kans is erg klein en Marianne legt hem uit dat we uit Nederland komen. Dan alsnog zegt meneer, graag gedaan en succes ermee.

Eindelijk kunnen we boodschappen doen. En daarna weer terug naar Ben voor het avondeten. Wat bestaat uit restjes van de barbecue van gisteren. Er zijn nog 6 bakken salade over, tortilla chips met dipsauzen en Marianne warmt het vlees op wat over is. Na wederom een overvloedige barbecue maaltijd weten we meten wat we morgen eten, dezelfde salades want er zit nog meer in alle 6 de bakken. We hoeven er enkel wat vlees bij te halen.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us