Little Redwood

No Comments 1111

Dag 7 Cupertino, California, USA

Het is zaterdag, dus Ben hoeft niet te werken en stelt ons voor om naar de Redwoods in de buurt te gaan. Er blijkt namelijk vlak bij de motorzaak in Scotts Valley een park te zijn met een aantal flinke bomen. Misschien niet zo indrukwekkend als de bomen in Redwood NP of Sequoia NP maar toch zeker de moeite waarde.

We stappen met zijn drieen in de auto en rijden naar waar Ben denkt dat het park zit. Maar we zitten bij de camping, voor het park moeten we ergens anders zijn. Blijkbaar zijn er meer mensen die deze fout maken, want bij het kantoortje krijgt Ben een klein briefje mee, met de aanwijzingen om bij het park te komen.

Eenmaal bij de ingang van het park, parkeren we de auto net er buiten langs de kant van de weg en lopen vervolgens naar binnen. Blijkbaar hoef je dan geen entree te betalen, want er is niemand die ons terugroept.

Het blijkt Lobster Feed dag te zijn.

We zijn benieuwd wat dat inhoudt, want er zullen hier toch geen kreeften in het kleine beekje, wat er door het park loopt, zitten? We lopen op de muziek af en komen bij een groot terrein waar allerlei gedekte picnictafels staan. Het feest moet blijkbaar nog op gang komen, want er zijn nog geen bezoekers. Maar het is dus een benefiet festival voor het onderhoud van het park. Met deze kennis besluiten we maar verder te lopen, want we denken niet dat we op de VIP lijst staan.

Als eerste komen we een doorgezaagd stuk stam tegen van een boom die in 1934 is omgevallen.

Met metalen plaatjes zijn bij de jaarringen, belangrijke gebeurtenissen uitgezet tot en met de geboorte van Jezus. Na deze toch wel indrukwekkende reuze snijplank, vervolgen we onze wandeling langs de toch wel enorm grote bomen. Sommige kun je in staan.
Andere kun je onder door lopen.
Helemaal bijzonder is toch wel het exemplaar waar je gebukt in kunt kruipen om vervolgens helemaal rechtop te kunnen staan. Uiteraard is het daar binnen hartstikke donker en heeft het totaal geen zin om foto's te maken. Maar het is een ervaring op zich.

Als we het rondje door het park hebben afgerond rijden we, via een andere mooie slinger weg, terug naar het huis van Ben.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us