OV no way

No Comments 1075

Nog een dagje Cupertino, California, USA

Als Ben naar zijn werk is, ga ik op de fiets boodschappen doen. Dat valt nog niet mee, want in iedere Amerikaanse supermarkt is het zoeken naar de beste deals. Het boodschappen doen bestaat dus vooral uit het vergelijken van prijzen. De Amerikanen zelf zullen dit ongetwijfeld anders doen. Maar als je een beperkt budget hebt, is er geen andere keuze. Ik ga naar huis met een brood, beleg, pindakaas, jam, een pizza en een paar appels voor de broodnodige vitamines.

Eenmaal thuis heb ik bericht, dat mijn verzoek voor de camper transfer is bevestigd. Ik kan vandaag om 13:00 de camper op halen. Het is inmiddels bijna 13:00 en mijn ervaring met het Amerikaanse openbaar vervoer is dat het allemaal zo soepel niet gaat. Ik bel dus allereerst maar het verhuurbedrijf met de vraag hoe laat ik de camper uiterlijk op kan halen. Na enig overleg, is het antwoord 15:30.

Van Cupertino naar Dublin, neemt volgens Google maar liefst twee en een half uur in beslag. Dat ga ik dus nooit halen. Ik bel het bedrijf nog een keer met de mededeling dat het vandaag niet gaat lukken. Of ik de camper morgen op kan komen halen. Ja hoor geen probleem, maar die dag wordt dan niet gecompenseerd. Ok, prima. In 10 dagen moet ik die camper ook wel naar de andere kant van het land krijgen. Ik spreek af dat ik de camper de volgende dag om half negen op kom halen. En ik verdiep me in het reisschema wat me de volgende dag te wachten staat. Ook boek ik alvast mijn terugvlucht. In Amerika lijkt er namelijk niet zoiets als een Last Minute te bestaan. De prijzen worden alleen maar hoger naarmate de tijd verstrijkt. Bovendien wil ik niet op het allerlaatste moment nog allerlei dingen moeten regelen.

Nadat ik de zaken op internet afgerond heb, ga ik mijn spullen pakken. Het valt nog niet mee om te bepalen wat er allemaal mee moet. Bovendien moet ik er ook rekening mee houden dat alles ook weer terug moet met het vliegtuig mee. En dan alleen als handbagage. Zoiets als bestek of een Leatherman gaat een probleem worden. Ben geeft me een set bij elkaar geraapt plastic bestek mee. Ook raadt hij me aan om wel een slaapzak mee te nemen, want zo zegt hij in de camper kan het ook koud worden. Uiteindelijk heb ik toch nog best een hele stapel spullen verzameld en is het al lang weer bedtijd geweest.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us