Brrr-Ice Canyon

Lake Powell, Utah, USA 0 Comments 1089

Van Panguitch, Utah, USA naar Lake Powell, Utah, USA

Voor mijn gevoel heb ik weer niet lekker geslapen. Er rijdt te veel verkeer op de weg. Ik vraag me af waarom al die lui zo vroeg op pad moeten. Want het is nog donker als ik me eindelijk kan motiveren om op de navigatie te kijken hoe laat het is. Hij geeft bijna 8 uur aan en dat terwijl ik mijn wekker toch om 7 uur had gezet. Ik pak mijn mobiel erbij en dan dringt het pas tot me door. Ik ben weer ergens een tijdsgrens doorgestoken. Snel prop ik een ontbijtje naar binnen en ik ga op pad. Hopelijk valt er nog een beetje te wandelen door Bryce Canyon. De weersverwachtingen die ik gisteren gezien heb, waren ronduit slecht. Zware regen. Ik begin hem dan ook een beetje te knijpen als het dichter bij het park wat steviger begint te regenen. Maar eenmaal bij de entree is de regen over gegaan in miezer en mist. Ik grap dan ook tegen de parkmedewerker, die mijn jaarpas controleert of ik uberhaupt nog iets ga zien.

Ik heb besloten de Queens/Navajo combinatie te gaan lopen een wandeling waar 2 tot 3 uur voor gerekend wordt. Bovenaan de wandeling is er totaal niets te zien, alleen maar mist. Dus dan maar afdalen.

Na een aardig stijle afdaling zie ik dan uiteindelijk de two bridges, helemaal aan de voet van de Navajo afdaling.
Ik moet nu de keuze maken of ik richting het Queens Garden trail ga of naar Wallstreet wat ook op de Navajo loop zit. Er komen net twee mensen via die kant naar beneden gelopen, dus ik vraag hoe ver Wallstreet is. Het blijkt een aardig stukje lopen te zijn en behoorlijk stijl. Had ik dat geweten dan was ik via die route omlaag gelopen en had ik die twee bruggen ook nog meegepakt. Ik blijf maar bij mijn plan en ga richting het Queens Garden trail. Ik ben een beetje mijn orientatie kwijt. Want volgens de beschrijving zou ik het beste met de klok mee lopen en nu loop ik toch echt tegen de klok in. De verwarring wordt nog groter als ik op een driesprong en ander stel hikers tegen kom die ook min of meer de weg kwijt zijn. Door op het kaartje elkaars gelopen route te vergelijken, komen we er achter waar we zijn. Het paadje naar links gaat naar de Queens Garden en loopt dus dood. Het lukt mij overigens niet om die Queen te vinden ook al staat er in de Queens Garden een bordje met een foto erop. Alle rotsen lijken op elkaar.

Na de Queens Garden vervolg ik mijn weg naar boven. De mist maakt plaats voor regen en heel af en toe is er een glimps van de rest van de Canyon te zien.

Maar eenmaal boven is het uitzicht weer belabbert.
Het heeft op deze manier totaal geen zin om nog naar de andere uitzichtpunten te rijden. Dus ik besluit Bryce maar te laten voor wat het is. Een wijs besluit want nog voordat ik achter het stuur van de camper zit, begint het weer eens lekker te regenen.

En dat blijft het bijna de hele dag doen. Gelukkig zijn er toch de nodige droge momenten en kan ik toch wat foto's maken van alle verschillende landschappen waar ik door heen rijdt. Zo wordt ik vandaag getrakteerd op mooie valleien.

Bomen in hefst kleuren.
Grijze, witte en rode rotsen.

Als ik bijna mijn dagafstand heb afgelegd, stel ik een campsite in op het nagivatiesysteem. Echter nog voor dat ik die bereikt heb, zie ik een bord voor een rest area. Eens kijken wat dat is. Het blijkt een zogenaamde BLM te zijn. Dit is publiek land wat gratis toegankelijk is en waar je dus ook mag overnachten. Dat wordt dus mijn overnachtingsplek!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us