Vroeg klaar

Mountainair, New Mexico, USA No Comments 1139

Van Farmington, New Mexico, USA naar Mountainair, New Mexico, USA

Dat slapen bij de Walmart was ook niet bepaald een succes. Ergens midden in de nacht wordt ik wakker van het onmiskenbare geluid van een bladblazer en een diepbrommend geluid wat veroorzaakt wordt door een bezem/stofzuigwagen. Als ik op de klok kijk is het 2:30 en dan lig ik voor mijn gevoel al minsten een uur wakker. Blijkbaar een mooi tijdstip om het parkeerterrein van de Walmart schoon te maken. Volgende keer pak ik het iets handiger aan en parkeer ik de camper zo ver mogelijk van de ingang af, zoals de andere campers en vrachtwagens gedaan hebben. Misschien dat ze daar niet komen schoonmaken. Ik draai me nog een flink aantal keer om. Echt slapen doe ik niet meer.

Ik ben dus al vroeg op pad. Eerste stop is het benzinestation in het dorp. Waarna ik verder New Mexico in ga. De eerste ruim 100 mijl zijn ronduit saai. De weg van Farmington naar Alberquerque heeft twee rijbanen in ieder richting. Hij is vooral recht en soms krom.

Berend Botje, die heb ik niet gezien.

Er is eigenlijk maar een plek waar ik stop om foto's te maken en dan is het eigenlijk alleen maar om even de benen te strekken, iets te drinken en een banaan naar binnen te proppen.

Na het natuurschoon van de afgelopen dagen heeft New Mexico tot nu toe gewoon niet zo veel te bieden. Misschien is dat ook wel de reden waarom de meeste mensen een camper huren om van oost naar west te rijden.

Ik rijd door tot lunchtijd en zoek dan een picnicplek op in een Nationaal Forest. Het is een grote picnic area maar van de vier parkeerterreinen die er zijn, zijn er maar liefst 3 afgezet. Ook de toiletten zijn afgesloten. Het seizoen loopt hier duidelijk op zijn eind. Na de lunch is het nog maar een klein stukje rijden naar de campground die ik voor vandaag heb uitgezocht. De weg er naartoe is maar een smal asfalt weggetje. Als ik bij de ingang aankom blijkt ook deze campground afgezet te zijn. De enige keus die ik heb is rechtsaf een gravel weg op naar een andere campground. Amper het pad ingedraaid zie ik bordjes staan dat de weg in de winter wordt afgesloten in verband met het herstel van het bos of iets dergelijks. Zul je zien is hij straks ook afgesloten.

Maar deze campground is wel open. Na een rondje gereden te hebben, besluit ik de camper vlak bij de ingang neer te zetten. Daarna pak ik een registratie envelop en mijn portomonee. Precies een dollar te weinig. Dan maar wachten tot er iemand van het park het geld komt ophalen en anders doen ze het maar mooi met 6.

Het is nog geen 15:00 uur. Voor het eerst een vroege stop, zodat ik even op mijn gemak alle foto's van de afgelopen tijd kan uitzoeken en de blogverhalen verder kan uitwerken.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us