We zijn niet alleen

Mescalero Sands, New Mexico, USA No Comments 1094

Van Mountainair, New Mexico, USA naar Mescalero Sands, New Mexico, USA

Om 7.30 zit ik al weer achter het stuur. Het navigatiesysteem geeft aan dat ik ergens vlak na de lunch op mijn bestemming aankom. Dus als het goed is wordt het weer een redelijk kort dagje. Al heb ik vandaag in tegenstelling tot gisteren nog wel een bezienswaardigheid op mijn agenda staan. Roswell, de plaats waar in 1947 een UFO is neergestort of was het toch een weerballon?

Maar ik moet eerst nog wel een stuk rijden en helaas is de weg weer vreselijk saai. Blijkbaar hadden meer mensen die mening.

Eenmaal in Roswell zie ik overal aliens. Ik probeer er foto's van te maken. Maar op de een of andere manier wil mijn camera niet meer scherpstellen. Hier een foto van een exemplaar wat zojuist geland is.
Ik dacht trouwens dat Roswell een klein gehucht was, maar het blijkt nog best wel een aardige plaats te zijn. Eerst langs het visitor informatie centrum om te vragen waar ik het beste aliens kan spotten.
Volgens het dame kan ik dan het beste naar het International UFO Museum.
Daar hebben ze o.a. een alien in cryo-stasis.
En zijn ze net een autopsie aan het uitvoeren.
Verder is er een hele tentoonstelling over de gebeurtenissen van die betreffende dag in juli 1947 en de dagen erna. Er worden diverse getuigenissen, aanwijzingen en ander bewijs materiaal tentoongesteld. Tegelijkertijd worden ook bepaalde zaken ontkracht of in twijfel getrokken. Aan de bezoeker de taak om voor zichzelf een oordeel te vellen. Was het echt een UFO? Of toch een weerballon zoals de verklaring van het leger vier uur later luide? Misschien een of ander experimenteel ontwerp van de luchtmacht? Een duitse Foo Fighter? Zullen we het ooit te weten komen? Ik betwijfel het. Maar dat het zaakje stinkt is wat mij betreft wel duidelijk.

Na het bezoek aan het museum, vervolg ik mijn weg naar het eindpunt van de dag. Slechts 60 kilometer verderop. Een afgelegen offroad terrein waar het stikt van de horzels. Brr, wat zijn die beesten eng. Ik blijf lekker in mijn camper zitten.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us