Tornado

Stamford, Texas, USA No Comments 1420

Van Mountainair, New Mexico, USA naar Mescalero Sands, New Mexico, USA

Nog voor ik ga slapen staat de camper op zijn vering te deinen, de luiken klepperen, er schieten hel blauwe lichtflitsen door de ramen en de verlichting flikkert. Als ik naar buiten kijk is het aarde donker. Het is net een scene uit de film Close Encounters of the Third Kind. Zouden ze dan toch komen om me op te halen?

De flitsen komen dichtbij en het geluid ook. Een paar flinke klappen onweer. Nu vond ik onweer altijd al niet tof, maar sinds die inslag in Kameroen schijt ik echt in mijn broek. Ze zeggen wel dat je meer kans hebt om geraakt te worden door de bliksem dan dat je de Staatloterij wint. Nou doe mij toch die Staatsloterij maar. En ook al weet ik vanuit mijn studie dat je in een voertuig veilig bent, ik ben gewoon bang, punt. Ik hoop maar dat Marianne niet in haar tentje ligt of in ieder geval dit weer bespaard blijft.

En dan gaat het regenen. Heel hard regenen. Ik weet wel dat in Amerika alles groot is, maar dat ook de regendruppels groot moeten zijn. Het komt echt met bakken naar beneden en ineens hoor ik drup, drup, drup. Wat is dat nu weer? Ik doe het licht aan en zie het water uit het plafond sijpelen. Ook dat nog. Ik loop naar het keukentje om een pan te pakken. Maar ook daar stap ik in een plas met water. Even later op de wc, komen daar ook druppels naar beneden. De camper is dus lek op drie plekken. In de wc is het, het minst. Gevolgd door het ventilatieluik in het keukentje. Maar de grote winnaar zit vlak achter de cabine.

Ik ben er niet gerust op. De combinatie van stroom met water en pak alvast de meeste van mijn spullen in. Voor het geval dat. Daarna ga ik weer in bed liggen en probeer te slapen. Maar dat lukt niet met de hevige regen en harde donders. Tot het op een gegeven moment een stuk rustiger wordt. Maar niet veel later schrik ik weer wakker omdat er nog een toegift komt. Als die eenmaal is over getrokken blijft het rustig.

Ik slaap uit. Hoewel uitslapen met die nachtelijke ongeregeldheden heb ik maximaal misschien maar 8 uur geslapen. Als ik naar buiten kijk, zie ik dat alles vochtig is. Maar het meeste water is al weggetrokken. Ik sta in een soort duinengebied en het water zakt uitermate snel de zanderige grond in. Na het ontbijt rijd ik de camping af en zet daarbij de radio aan. Als het eerste nummer is afgelopen, zegt de presentator dat het tornadogevaar, tussen Santa Fe en nog een stad die ik even niet zo snel kan plaatsen, geweken is. De witte stip op het radar is nu overgegaan in een grote rode vlek en dat zorgt voor heftige regen en veel onweer. Ik heb het gemerkt. Gelukkig is de camper met ruim 6,5 ton tornadoproof.

Ik kijk nog even op mijn rijbewijs, want volgens mij moet je in Nederland vanaf 5,5 ton een groot rijbewijs hebben. Maar op het plastic kaartje staat daar niets over.

Ik rijd vrolijk verder en het landschap blijft onveranderlijk saai. Het enige wat er verandert als ik de staat Texas binnen rijdt, is dat uitzicht gedomineerd wordt door ja-knikkers en katoenvelden.

Blijkbaar is het oogstseizoen, want overal liggen flinke balen nieuwe 501s.
Al hoorde ik van de week op de radio dat de spijkerbroek uit de gratie is. Het zijn tegenwoordig vooral de leggings en yogapants die over de toonbank gaan. Inderdaad zie je daar heel veel meiden in lopen. Het ziet er niet uit maar is waarschijnlijk hun manier om iets aan sport te doen. Ik wacht wel even tot de afritsbroek in de mode komt.

Eindbestemming van vandaag, de Walmart in Stamford. Ik ga het nog maar een keertje proberen, misschien heb ik dit keer meer geluk. Ik twijfel nog even, maar het feit dat de Walmart fatsoenlijke toiletten heeft haalt me over de streep. En als ik dan toch bij de Walmart ben kan ik net zo goed even boodschappen doen. Niet dat ik iets nodig heb, maar ik heb wel zin in iets te drinken en een snoepje. Dan zie ik ineens dit liggen.

Eigenlijk staat er chili of Hungry Man op het menu, maar voor 2,50 dollar gaat deze jongen geen Hungry Man zijn. Terwijl ik zit te smikkelen van mijn kippetje begint het weer even te regenen.
Ik hoop maar dat het daar bij blijft vanavond en dat ze niet met bladblazers aan de gang gaan.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us