Wat is dat toch met het weer hier

Sanger, Texas, USA No Comments 1131

Van Stamford, Texas, USA naar Sanger, Texas, USA

Ik wordt vandaag wakker met het geluid van... Regen. Ik heb geen idee wat er met het weer hier aan de hand is. Maar het begint nu wel heel erg vervellend te worden. Ik dacht dat Texas altijd zo warm en droog was. Nou daar is bijzonder weinig van te merken. Tussen de buien door trek ik nog even een sprintje naar de Walmart. Nog even wat laatste spulletjes kopen.

Daarna rijd ik de camper naar het tankstation.

Bijna twee dollar per gallon is natuurlijk geen geld, dat komt neer op ongeveer 50 cent per liter. De neus van de camper steekt ver onder het afdak vandaan en als ik sta te tanken begint het weer te hozen. Het water gutst van het dak af precies als een waterval voor het bestuurdersportier langs. Ha lekker is dat. Ik spring snel achter het stuur en laat de dichtgedraaide gastank maar even voor wat het is. Die komt straks wel als het droog is.

Maar straks laat heel lang op zich wachten, zelfs zo lang dat ik helemaal doorrijdt tot de camping die ik voor vandaag in de planning had staan. Eenmaal op de camping vind ik het maar een droevige zooi. En er lijkt nog maar een plek beschikbaar te zijn. Ik rijd met de camper over het terrein en kom er dan achter dat ik met de camper niet naar de receptie kan rijden. Ja dikke doei. Ik ga wel ergens anders heen.

Ik pak mijn mobiel erbij en zie dat er ook een KOA in de buurt moet zitten. KOA is een van de grotere camping organisaties van Amerika en zitten in alle staten. Aan de sleutelbos zit een kortingspas voor de KOA campings. Een klein probleem, ik heb het adres van de KOA niet opgezocht. Stom! Ik stel mijn navigatie in op de dichtstbijzijnde fastfoodketen waarvan ik weet dat ze internet hebben. De Taco Bell in dit geval. Ik rijd het terrein op een beland bijna automatisch in de drive-tru. Daar heb ik met deze 10 meter lange camper totaal geen behoefte aan. Dus ik gooi hem in de achteruit en snel me nog net voordat er iemand achter me aansluit het terrein af.

Ik rijd naar het naastgelegen tankstation. Maar het bereik van het Taco Bell WiFi is niet toereikend. In plaats van naar de Taco Bell te gaan, besluit ik maar even bij het tankstation te vragen. "Hello Ma'am, do you know where the KOA campground is?", vraag ik aan de medewerkster die achter de balie staat. Ik krijg een blik terug, waarbij de gemiddelde Longhorn koe er nog inteligent uit ziet."K.O.A. c.a.m.p.g.r.o.u.n.d.", spel ik langzaam een duidelijk. De blik blijft nog steeds hetzelfde staan. Mijn hemel, is dit mens debiel ofzo?"K.O.A.", roep ik lichtelijk geirriteerd."Oh your looking for the KOA campground", roept een man van achter me. Hehe eindelijk iemand die weet waar ik heen wil. Hij legt uit dat ik de snelweg weer op moet en de weg naar het zuiden moet nemen. Zodra ik langs een paar autodealers gereden ben, zit hij aan de rechter kant. "Thank you, sir", en ik loop naar buiten. Ik rijd de snelweg op en ga naar het zuiden. Ik kom inderdaad langs een heleboel autozaken en besluit de snelweg te verlaten om op de paralelbaan door te rijden. Na een tijdje begin ik toch te twijfelen, dat ik de camping nog altijd niet gezien heb. Ha daar is het licht in de duisternis, een grote gele M. Ik parkeer de camper een stukje verder en loop naar binnen met mijn telefoon in de hand. Het blijkt dat de McDonalds hier gecombineerd is met een tankstation. Dat is mooi, dan hoef ik namelijk ook niets te bestellen en kan ik gewoon een beetje dom door de winkel lopen.

Snel zoek ik het adres op en loop weer naar buiten. Maar als ik het adres wil invoeren krijg ik geen resultaten. Verdorie. Weer terug, nu met zowel telefoon als navigatie. Gelukkig staan er op de website van de camping ook GPS coordinaten. Zodra ik die heb ingevuld zie ik dat ik helemaal niet naar het zuiden had moeten rijden. Maar naar het noorden, stomme zuiderlingen.

Met behulp van de GPS coordinaten is de camping zo gevonden. Het is even droog als ik me ga aanmelden bij het kantoortje. Maar zodra ik de camper op zijn plek heb gezet komt het weer los uit de lucht zetten. Op deze manier heb ik geen zin om de camper volledig aan te koppelen. Maar de afvalwatertanks moeten toch echt leeg en ik heb water en stroom nodig. Als het iets minder lijkt te regenen spring ik naar buiten. Koppel de afvoerslang op het riool aan en trek de afvoer van het toilet open. Maar het is net alsof ik de hemelsluizen open zet want het begint weer te zeiken. Tot overmaat van ramp schiet de afvoerbuis ook nog eens uit de put en wordt mijn pis van de afgelopen dagen over het gras uitgestort. Snel prop ik de slang terug in de put.

Als de bak van het toilet eenmaal geleegd is, zet ik de afvoer van het zogenaamde grijze water open. Het duurt lang voordat deze helemaal geleegd is en ik spring half doorweekt weer naar binnen. Nu ik toch al nat ben kan ik net zo goed meteen het electra en het water aansluiten. Ik ga nog een keer naar buiten, sluit het water en de electra aan en ga dan weer naar binnen. Nu ben ik pas goed nat. "Als het zo door blijft regenen moet ik maar hier binnen douchen", denk ik.

Uiteindelijk doet zich toch een droog moment voor en ik graai snel al mijn douche spullen bij elkaar. Het is toch veel lekkerder om niet in zo'n klein hokje te hoeven staan. Ik snel me naar het douchegebouw, wat helemaal aan de andere kant van het terrein is. Maar als ik daar de deur open wil doen, zie ik daar een cijferslot. Wat was ook alweer de code? Ik heb er helemaal niet op gelet. Het staat ergens op de plattegrond die ik meegekregen heb. Snel loop ik naar de receptie. Maar die blijkt reeds gesloten. Gelukkig zie ik buiten een bord staan met daarop de codes. Met de code in mijn hoofd, ga ik terug naar de douche.

De douche is verrukkelijk. Zeker na al zoveel dagen niet gedouched te hebben. Ik neem dan ook lekker mijn tijd. Dat had ik misschien beter niet kunnen doen. Het is namelijk weer begonnen met druppelen. Gelukkig lang niet zo erg als eerder. Maar ik neem snel een sprintje om erger te voorkomen.

Het blijft de hele afwisselend hard en zacht regenen, terwijl ik het blog bijwerk.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us