On the road again

Ghanzi, Botswana No Comments 1187

Van Maun, Botswana naar Ghanzi, Botswana
Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Na het onbijt laden we alles op de motor en dan begint de moeilijke taak van afscheid nemen. We hebben het erg gezellig gehad met zijn allen dus dan is afscheid nemen niet zo fijn. We beginnen makkelijk, eerst afscheid nemen van Letha en Kafunda. de hulpen in huis. Daarna de dieren, Poppy is ook meegekomen (de hond van de hulp) dus die krijgt een aai, Bobby krijgt een aai, Jacky krijgt een aai maar Puty kunnen we niet vinden dus helaas die geen aai. Dan nog de katten maar ook die zijn, op Tommy na, spoorloos. Tot slot de wat meer emotionele afscheid, Sander zijn ouders en oom en tante. Wanneer zullen we ze allemaal weer terugzien???

We stappen op en rijden weg. Gelukkig is het eerste deel redelijk harde grond dus kunnen we makkelijk weg komen. Eenmaal voorbij de bocht begint het zachte zand. Sander maakt een zwieper in het zachte zand en helaas is zit in hetzelfde spoor. Ik moet dus ook door de sporen van die zwieper heen. Gelukkig bereiken we zonder vallen de hoofdweg.

Eerste halte is het tankstation. Met een volle tank rijden we door richting Ghanzi. De weg is best saai en we zijn het rijden niet meer gewend. Na 50 km voel ik dan ook al mijn reet en weet ik niet meer hoe ik moet zitten. Dan zijn 308 km best veel hoor!

Onderweg komen we langs 1 tankstation, helaas is er geen benzine. Er zit niets anders op we moeten in 1 ruk door naar Ghanzi maar dat zouden we moeten halen. We zien onderweg ook veel picnic plekken. Maar als het lunchtijd is zijn ze er natuurlijk niet. We rijden een half uur verder en zijn er dan nog altijd geen gepasseerd. Dan maar lunchen onder een boom langs de kant van de weg.

In Ghanzi aangekomen stoppen we eerst bij het tankstation. Daarna rijden we door naar Thakadu, de campsite geadviseerd door Cok. Wat hij echter vergeten is te vermelden is het 3 km offroad pad naar de campsite! We staan bij de ingang en denken ja ja zacht zand, we zien het bord camp 3 km en keren om. We zijn onderweg langs een andere lodge gereden waar buiten staat camping / overlanders. Eens kijken of ze een mooie overlanders aanbieding hebben.

Die hebben ze, de aanbieding is dat ze gesloten zijn. We keren dus maar weer om en rijden terug naar Thakadu. Na 500 meter zachtzand en de eerste valpartij van mij denken we weer. Rijden we terug Ghanzi in of zetten we door? We besluiten door te zetten. Na nog 2 valpartijen bereiken we vastere grond. Doodmoe, bloedheet, uitgeput bereiken we Thakadu. We verheugen ons nu al op morgen....

We mogen een campsite uitkiezen en zetten de tent op. Daarna trekken we onze zwemkleren in en spoeden ons naar het zwembad.

Dat blijkt alleen weer eens ijskoud te zijn. We zetten door en duiken erin. Voor ongeveer 1 minuut en dan snel weer eruit en op het gras opwarmen.

Als we droog en warm zijn nemen we meteen maar een douche en dan keren we met laptop terug naar de bar. Tijd voor de hoognodige inhaalslag met bloggen, dat gaat beter met een biertje erbij. Naast het restaurant lopen ook wat leuke beestjes, we zien poemba's, boshanen, parelhoenders, impala's en rare antilopen.

We eten ook in het restaurant. Het menu van de dag is (onder andere) bream. Vis hebben we al lang niet meer gegeten dus daar gaan we voor. Voor vanavond hebben we ondertussen ook al wat brandhout verzameld. We willen weer een kampvuurtje stoken voor het slapen gaan.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us